• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Remonty i urządzanie wnętrz

kamila - syfon to tylko jedna rurka.... Raczej nie przeszkadza w relacji szafka-normalna a szafka-narożna;-)
Podpowiadam Ci tylko z doświadczenia - że gdzie, jak gdzie, ale w kuchni to pojemnych szafek potrzeba mnóstwo. Najlepiej jak sobie sama rozplanujesz co gdzie ma być umieszczone
(gdzie talerze, gdzie garnki, szklanki, kubki, suszarka na naczynia, sprzęt typu mikser czy sokowirówka no i wreszcie produkty spożywcze typu kasza, makaron, ryż, przyprawy i takie tam ;-) )
Wtedy powinno być jasne, czy wszystko pomieścisz, czy jednak trzeba jeszcze jakieś miejsce zagospodarować.
Trzymam kciuki;-)

reklama
ej, no sorx, dalabym lodowke po drugiej stronie
okno zaslania :-D i optycznie zmniejsza pomieszczenie

kamila
, kuchnia super, ja dodalabym do tych dwoch, co pokazalas, jeszcze dwie wiszace witrynki - tak jakby na zmiane (tam gdzie pelne drzwi - na gorze szklane, tam gdzie szklane - pelne) dobrze to wyglada, widzialam :-D
i koniecznie lodowka z lewej, a laski maja racje, by przeciagnac szafki pod okno, szafek nigdy nie dosc!
o ile nie masz planu na stol tam :-) czy cus

dita, agaton
- my nie musimy nikogo o kase prosic, uff :-) sama z nieba splywa, jak rodzice widza, ze nam brakuje :-)

kiedys bedziemy my im dawac, heheh :-D

a nam syfon troche wadzi, szczegolnie, jak zamontujesz sobie superfunkcyjna (serio) baterie z wysuwanym wezem :-D ale mozna to dobrze zamontowac, jak sie pomysli. w sumie jakies 20cm od gory zajmuje tylko, wiec niezle. tylko ten waz sie majta troche. ale mozna przymocowac jakos na pewno do szafki.

Patrycja - my mamy syfon z wysuwanym węzem /Nobel dla pomysłodawcy/
i Paweł tak zamontował, że nie zajmuje dużo miejsca:no:

A ja nie znam wymiaru ściany z oknem, to improwizowałam:-D
chodzi o ogólny ogląd...
nie wiem tylko, czy Kamila może np. kuchenkę umieścić gdzie indziej? Bo, jak ma gaz, to trzeba rury ciągnąc...
i w ogóle Kamila podaj wymiar całej kuchni! i co, gdzie masz:tak: może padną inne pomysły:-)

Aha - okno nie jest zasłoniete, jesli patrzysz na wprost:))) tutaj to złudzenie optyczne, bo "lodówka" z tej perspektywy zasłania:)

przemalowuje zółty na pomarańczowy, mam nadzieję, że pomoże :eek:

Kamila, trochę mało szafek, ale generalnie ja bym zostawiła. Jak masz czarnobrązowe fronty, to w ogóle możesz sobie zrobić ścianę szafek - górne i dolne ten sam wymiar - i nad kuchenką zabudowany okap. Wtedy lodówka rzeczywiście po lewej, a pod oknem już nic. A to w ogóle kuchnia - aneks czy kuchnia kuchnia? Bo to też trochę zmienia..

Jezu, będę miała cały dom pomarańczowy, dziwnie trochę, ale wygląda na razie spoko, ale i tak mnie to przeraża :szok:

Fajnie wygląda jak się zrobi ściankę zasłaniającą lodówkę od strony pokoju - my tak mamy, kiedyś jak bałagan się wyniesie ;-) to zrobię foty

Powiem wam, że już się cieszę, że koniec wykańczania, bo mam już dość (mimo niekonfliktowego Pawła i ich super tempa). Śnią mi się kible po nocach, koszmar.
A jak pomyślę, że teście wykańczali dom 5 lat i generalnie mieli chyba z kilkadziesiąt ekip, a każda gorsza od poprzedniej, to się włos jeży normalnie. .. :nerd:

jpg.gif
nowa kuchnia.jpg (8,5 KB

Kuchnia to kuchnia kuchnia :tak:
z tym ze tylko ze bez drzwi bo rozwaliłam sciane, wejście jest od strony kuchenki (zasłonięta sciana) woda dopiero co przeniesiona nie chce kuc znowu bo zagipsowane juz sciany, lodówka nie zasłania za bardzo mały psikus nad nia jest kaloryfer ( stare budownicza metoda :eek:)
kuchni wymiary to 250 (tam gdzie szafki) 190 ściana z oknem
I z ta narozna szafka to jakoś dziwnie mi wychodza półki po 30 40 cm troszke mało
I tak to mniej wiecej by było

Kasiu zazdroszcze juz końcóweczki :tak:

Załączniki

• nowa kuchnia.jpg
    nowa kuchnia.jpg
    8,5 KB · Wyświetleń: 87
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry