reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2010

reklama
melduję sie na posterunku - chwilowo, bo mąż zaraz przywiezie mi spaghetti z ulubionej restauracji... kiszki mi juz marsza grają :szok::wściekła/y:...

niestety i mnie się mdłości nasilają.... mdliło mnie tylko wieczorem a teraz żołądek mój tańczy salsę od rana... ratuję się MARCHEWKĄ - tylko ona pomaga uspokoić mój brzusio :zawstydzona/y:... w prawdzie nie wymiotuję ale ciągnie mnie nieprzeciętnie.....

Do tego ubzdurałam sobie, że u gina może wyjsć że serduszko fasolakowi nie bije :-:)zawstydzona/y: wiecie - panika mnie ogarnia... niech mnie ktoś porządnie w tyłek kopnie żebym przestała mysleć o głupotach :-p:nerd::baffled:

milusia nie martw się dobrze będzie. Ja narazie powtórzyłam posiew. Zobaczymy. Ale strepctocousa miałam na pocżatku zeszłej ciąży i pani dr nie chciała go leczyc w pierwszym trymestrze, powiedziała żo bardziej szkodliwe dla płodu. Więc nie leczyłam, a potem zniknął sam.

Co do ubranek niestety wiekszosć to różowe i niebieskie. Masakra. W poprzedniej ciąży kupowałam po 20 tygodniu i tak sie nie przydały. :-(Nie wierzę w przesądy i zapeszania ale ze względuów praktycznych sie wsztrzymam , żeby wiedziec jaka płeć. Natomiat łożeczko i wózek już mam. Poprzednio zamówiłam i musiałam odebrać . Wiec sobie czekają. Mam tylko nadzieję że czerwony pasuje teeż do chłopca bo wózek jest czerwony:-)

Co do śluzu mam raczej sporo ale żółty bardziej -podobno to od nadżerki

Marulka no to masz kopniaka:-D
Na pewno bije :) A skoro Tobie się wydziela tyle adrenaliny ze stresiku, to znaczy, że jemu jeszcze szybciej zasuwa:)
Na pewno zobaczysz pukający groszek:)

No własnie Kasiu te posiewy są tak ważne, a lekarzom czasami nie chce się chociaż pomyśleć.... bo przecież sama sobie posiewu nie pobiorę, gdyby tak było to sama bym już zrobiła:)

kasikz muszę się przyznać, że ja też już wózeczki oglądam..... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: w pierwszej ciąży byłam bardziej "ostrożna" (jakby to coś miało pomóc) a teraz razem z mężem się nakręcamy - on to jeszcze bardziej niż ja ;-) już mi poród zaplanował :-)

miałam też Ciebie zapytać jaki już masz :-) a interesuje mnie casualplay s4.... myślałam o mura BC z gondolą windoo bo mam parasolke BC i by mi podpasowała na podróże, ale czytałam, że jest malutka... więc przychylam się ku casualplay....

ja minimalny - białawo-kremowy
Ja też.
ja tak miałam kilka dni po zapłodnieniu :p. teraz tak mam jadąc samochodem. chyba maluszek bedzie kochał autka i ich prowadzenie po tatusiu :D. wydaje mi sie, ze to nasze macice daja znac o sobie po prostu i ich rozciaganie, bo raczje nie jest to mozliwe, żeby już czuc ruchy dziecka, 15. tydzien to podobno absolutne minimum.
W pierwszej ciąży czułam delikatnie pukanie-pulsowanie w 14 tygodniu.

J
Pozniejsze poronienia...znajoma bardzo sie zdenerwowala w wyniku klotni z mezem, wsiadla za kierownice i niestety poronila...Slyszalam o odklejaniu sie lozyska, zbytnim przemeczeniu i przedzwiganiu ale nie mam doswiadczenia w tej kwesti...moze bardziej doswiadczone obietki cos na ten temat wiedza?Uciekam bo nie umie odejsc od kompa

Rzucawka,odklejenie łożyska,ale najczęściej jakieś wady genetyczne nie wykrywalne wcześniej.:no:
Ale po co dziewczyny sie martwić na zapas.:confused:

Marulka no to masz kopniaka:-D
Na pewno bije :) A skoro Tobie się wydziela tyle adrenaliny ze stresiku, to znaczy, że jemu jeszcze szybciej zasuwa:)
Na pewno zobaczysz pukający groszek:)

No własnie Kasiu te posiewy są tak ważne, a lekarzom czasami nie chce się chociaż pomyśleć.... bo przecież sama sobie posiewu nie pobiorę, gdyby tak było to sama bym już zrobiła:)

milusia nie wątpię.... dla mnie już jesteś korespondencyjnym konsultantem ds zdrowia :blink::blink::blink:
dzięki za kopniaka - przyda się na pewno.............

reklama
Mura jest fajna - mi też sie podobała

Ja mam teutonie cosmo. Z normalną gondolą, nie tą usztywnianą

Dziewczyny proszę tu sie nie zamartwiać dziwnymi rzeczami. Tyle rzeczy sie moze zdarzyć. Ale my myśłmy pozytywnie

Do góry