reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Dziewczynki, skoro wiecie, ze z wami wszystko OK, to przebadajcie nasienie swych polowek. U nas wyszedl problem po stronie M- stres, przemeczenie, noszenie tel. w kieszeni od spodni ( ZABRONIONE), trzymanie laptopa na kolanach (ZABRONIONE). Nasz gin.- bo zajmuje sie tez moim M. powiedzial, ze podstawa jest duzo snu i dobra dieta. (Moj M przyjmuje leki, bo bylo tak zle) Poza tym mozecie faszerowac swoich panow folikiem+ witamina E400! Czesto kobiety nie moga zajsc ''przez'' facetow, a lekarze nawet nie wpadna na ten pomysl... jak mowi moj Gin. co 2 facet ma problemy z plemnikami :szok:

osz kurka ale sie przestraszyłam, bo mój mąz codziennie po kilka godzin siedzi z laptopem na kolanach:szok::sad: tak jak i zresztą ja, ale nie wiedziałam że to może szkodzić a jednak okazuje sie że szkodzi bo takie siedzenie zwieksza temperature w jąderkach:wściekła/y:, teraz poczytałam troszke o tym i cholewcia może czasem to nawet prowadzić do bezpłodnosci:szok::sad:
dzieki muffy że to napisałas od dziś komputer tylko na stole!!

reklama
Nie wytrzymałam do jutra i teraz testowałam. Są dwie kreski, druga bledsza, ale jest:szok:. Nie mogę w to uwierzyć:laugh2:. W poniedziałek zrobie drugi a we wtorek idę do gina. Muszę zrobić cytologie. Nie wiem czy już gin stwierdzi ciążę:confused:.
Udało się za pierwszym razem:tak:
Wszystkim życzę zafasolkowania

kochana OGROMNIASTE GRATULACJE:-):-):-) :-D:-D:-D

Nie wytrzymałam do jutra i teraz testowałam. Są dwie kreski, druga bledsza, ale jest:szok:. Nie mogę w to uwierzyć:laugh2:. W poniedziałek zrobie drugi a we wtorek idę do gina. Muszę zrobić cytologie. Nie wiem czy już gin stwierdzi ciążę:confused:.
Udało się za pierwszym razem:tak:
Wszystkim życzę zafasolkowania

Gratulacje.
Moniat84 Powiedz mi ile dni przed @ testowałas, bo ja powinnam dostac @ w niedziele a testuje od srody i wychodza dwie kreski, wczoraj nawet wieczorkiem i tez wyszy dwie;
tak mysle ze w przyszlym tygodniu musze sie wybrac do lekarza, bo w nastepnym to mam chyba w pracy wyjazd w delegacje, wiec nie bede miala mozliwosci, a nie chciałabym wizyty na jeszcze kolejny tydzien odkladac, moze mi cos potrzeba jakis witaminek, albo nie wiem czego.

Gratulacje.
Moniat84 Powiedz mi ile dni przed @ testowałas, bo ja powinnam dostac @ w niedziele a testuje od srody i wychodza dwie kreski, wczoraj nawet wieczorkiem i tez wyszy dwie;
tak mysle ze w przyszlym tygodniu musze sie wybrac do lekarza, bo w nastepnym to mam chyba w pracy wyjazd w delegacje, wiec nie bede miala mozliwosci, a nie chciałabym wizyty na jeszcze kolejny tydzien odkladac, moze mi cos potrzeba jakis witaminek, albo nie wiem czego.
gratuluje kolejnej!mam nadzieje ze to forum bedzie szczesliwe!
co do witamin to sa specjalne dla kobiet w ciazy.chyba zaszkodzic nie moga.w skladzie jest tez kwas foliowy ktory nadal trzeba brac.Np.feminatal,falvit.

Dziewczyny witaminki na początku nie są potrzebne. Trzeba brać tylko folik. Lekarz powie kiedy zacząć brać witaminki. Ja już dobrze nie pamiętam ale brałam gdzieś od 12 tyg. ciąży;-). A z wizttą uginka też nie ma się zbytnio co śpieszyć, najlepiej iść jakieś 2 tyg po spodziewanej @:tak:.

Dziewczyny witaminki na początku nie są potrzebne. Trzeba brać tylko folik. Lekarz powie kiedy zacząć brać witaminki. Ja już dobrze nie pamiętam ale brałam gdzieś od 12 tyg. ciąży;-). A z wizttą uginka też nie ma się zbytnio co śpieszyć, najlepiej iść jakieś 2 tyg po spodziewanej @:tak:.
a ja biore i pewnie w ciazy tez bede brala cos dla kobiet w ciazy.nie powinno chyba zaszkodzic.jestem wegetarianka wiec sie przydadza,mysle.

Witam Was serdecznie!!!

Muszę się przyznać że chciałabym zostać kwiernióweczką ale chyba nie będzie mi to dane... ale będę Wam kibicowała i wierzę że i mi się kiedyś uda.

Eijf nie zaszkodzą takie witaminki -są dobrze zbilansowane. Tylko że jak będziesz w ciąży to poradź się lekarza czy brać je dalej bo zazwyczaj radzą tylko kwas foliowy a witaminy dopiero od 4-5 miesiąca bo witaminy sa dla matki a nie dla dziecka. Ten bąnel jest sprytny i sam sobie wszystko weźmie a mama najwyżej straci zęby;-)

Gratuluję wszystkim zafasolkowanym:tak: a widze ich tu duuuużo

Witam Was serdecznie!!!

Muszę się przyznać że chciałabym zostać kwiernióweczką ale chyba nie będzie mi to dane... ale będę Wam kibicowała i wierzę że i mi się kiedyś uda.

Eijf nie zaszkodzą takie witaminki -są dobrze zbilansowane. Tylko że jak będziesz w ciąży to poradź się lekarza czy brać je dalej bo zazwyczaj radzą tylko kwas foliowy a witaminy dopiero od 4-5 miesiąca bo witaminy sa dla matki a nie dla dziecka. Ten bąnel jest sprytny i sam sobie wszystko weźmie a mama najwyżej straci zęby;-)

Gratuluję wszystkim zafasolkowanym:tak: a widze ich tu duuuużo
jeszcze nie tak duzo jakbysmy chcialy...
p.s. czemu nie bedzie ci to dane?

reklama
Eijf niestety jestem po stracie maleństwa i badania progesteronu wyszły źle -zbyt niski progesteron w 21 dniu cyklu nie pozwoli się zagnieździć kruszynce. Muszę powtórzyć badania w tym cyklu i cierpliwie czekać. Na szczęście mam za sobą badania tarczycy, toksoplazmozy i cytomegalii przez którą dzieją się okropne rzeczy -były ok. Ale na maleństwo muszę cierpliwie poczekać

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry