reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

więc to jest bez sensu w obie strony. Zarówno dla pacjentek jak i dla lekarzy i polożnych.
Nie rozumiem po co tak oszczędzać. :baffled:

reklama
ralacja z wczorajszej wizyty u gina:
dostalam antybiotyk Amoksiklav
w necie czytalam ze jest on czesto stosowany u ciezarnych
to antybiotyk niszczacy bakterie i ponoc jest bezpieczny
pozostaje mi zaufac lekarzowi...

Karlam nasz lekarz wie co robi. Ja bylam na duphastonie na pocztaku, a teraz lykam jakies Dopegyt na wyrownianie cisnienia, bo jak szlam do nieg to zawsze wysokie bylo. W domu oki, a u niego 140/90 no i zapisal mi 2 x dziennie po pol tabletki, bo stwierdzil, ze wystarczy. No i biore, nie dyskutowalam z nim.

Aph to tak jak u mnie. Też mam zawsze wyższe ciśnienie u gina, a w domu zazwyczaj około 110/70. Miałam brać jakiś lek, ale nie wykupiłam, ufam sobie, że umiem mierzyć ciśnienie i nie mam ochoty objadać się świństwami, tymbardziej truć małej. lekarz nic nie wiem, a co mi tam!

a mnie dzisiaj dopadł taki jakiś dziwny ból kolkowy w dole brzucha po lewej stronie i czasem po prawej.:no: Tak pobolewało potem z godzinę spokój i znowu przez chwilę... :szok: zadzwoniłam do lekarki wystraszona oczywiście a ona powiedziała żeby sobie nospę łyknąć i 2 magnezy a jak nie przejdzie to do szpitala podjechać żeby zbadała... uspokoiła mnie i PRZESZŁO... i juz więcej tego nie chcę :no: :no: :no: - chyba że to zwykła kolka była?- miałyście coś takiego??:-(

Lorien ja tez ich na poczatku nie bralam. Zapisal mi najpierw 2x1 tabl dziennie. Ale wzielam chyba ze 3 i bylo mi po nich slabo wiec przestalam i na wizycie powiedzialam mu, ze nie biore, no i wtedy mnie przekonal,zeby jednak brac, bo ponoc takie nawet chwilowe skoki cisnienia moga powodowac jakas niewydolnosc lozyska, no i kazal mi brac przynajmniej 2x 1/2 tabletki dziennie i tyle biore. ale oczywiscie jak bylam ostatnio u niego to cisnienie mialam 130/80, wiec niby mniej, ale zawsze podwyzszone. :-(

Ja też mam zawsze 120/70, najwięcej było 130/70, więc czemu tak ciągle chce mi się spać, wy też tak macie? Cały czas chodzę i ziewam.

reklama
Do góry