• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Klara nie mam ale w google na pewno wyszukasz nie jedną listę od kiedy co ja daję na czuja heh ;)

Dziewczyny dzięki za odpowiedz na razie zobaczę czy samo przejdzie w sumie to głupio wyszło bo mały się na mnie wspinał jak leżałam na plecach i nagle mnie dziabnął przez bluzkę heh ;) wczoraj mi dał z główki w nos a dziś mam cały siny do tego gryzie mnie właśnie tak że mam na ciele aż krwiaki :/ wiec pewnie dlatego cycek też mnie tak boli :/

reklama
O Boziu wasze dzidziole przeróżne jedzenie wcinają a mój K mleko z kaszkami i danie ze słoiczka, ja kombinuję z tymi zupkami a on nie chce, kaszki z łyżeczki wogóle nie je ryk jest głowe odwraca......już nie wiem co robić:(

My mikrofali nie używamy, stoi jakieś kilka dobrych lat wyłączona z prądu :)
Ale poczytałam co napisałyście i...
Każda z nas ma prawo do własnego zdania, wyraźmy je tutaj, ale nie narzucajmy go!!

Co do jedzenia, to u mnie jest tak samo jak u Agi :) Adaś tak jak Misia jest zawsze obok jak jemy :) zje swoje, ale nasze też musi :)
Czasami jak nie chce jeść, to udaję, że to moje i nie ma problemu ;D

Jak byłam ostatnio z przeziębieniem u pani dr, to powiedziała, żeby Adasiowi dawać już wszystko poza zółtym serem, grzybami, wędlinami z konserwantami i takim jedzonkiem jakiego byśmy po prostu nie dali :)

Tak więc Adaś mój wcina już wsio ;) na śniadanko raz dostanie kanapeczkę, raz jajecznicę na masełku z całego jaja, kupuję dla Niego paróweczki, nazywają się bobaski, bardzo dobre, odpowiednie dla małych dzieci, mają bardzo krótki okes gwarancyjny :) chrupki kukurydziane uwielbia, szczegolnie pałeczki :) a biszkopcików staram się nie dawać ze względu na cukier :)

Na obiadki jemy miesko, ziemiaczki i jakieś warzywko :) z mieska to np pulpeciki w sosie pomidorowym, wołowinkę duszoną, gulasz z piersi indyka lub kurczaka, pieczen z łopatki itp.
Pulpeciki i pieczeń z łopatki to niebo w buźce naszego szkraba :)
Warzywa wszystkie, ale najbardziej to brokuly i kalafior :)
owoce, które wcinamy, to malinki, jabłuszka, gruszki, brzoskwinie, banan :)

O rajuśku jaka dyskusja o mikrofalach. A ja mam - stoi, kurzy się. Jak ją kupowaliśmy to oczywiście chciałam wypasioną - z talerzem crusty do pizzy i z możliwością gotowania na parze. Ale wtedy byłam po powrocie z USA, a tam WSZYSTKO robią mikrofali - nawet ziemniaki - zrobienie ziemniaków do obiadu zajmuje 7 minut, a nie 20 min. tradycyjnie w garnku. Jak mi Amerykanka to pokazywała to myślała, że w Polsce mikrofalówek nie mamy skoro ja nie umiem ziemniaka w mikrofalówce zrobic:):-D ale jaki ten ziemniak ochydny - a oni to jedza tfu tfu

Oczywiście z wypasionych funkcji nie korzystam - raz zrobiłam coś na parze i było wstrętne. A ja lubie smacznie jeść - więc w garnku parowym i jest pychotka - dlatego mikrofala stoi nieużywana. Raz na jakiś czas pizze podgrzewamy, bo zanim nam dowiozą to zawsze zimna jest:( ale źle się z tym nie czuję:-p ale m zawsze na mnie krzyczy, jak widzi, że herbatę sobie podgrzewam, bo mówi, że niezdrowe, więc już się przyzwyczaiłam nową sobie robić, a starą wylewam:tak:

szkodzi, nie szkodzi - nie wiem - dla mnie po prostu jest niesmaczne z mikrofali i dlatego nie używam:zawstydzona/y: nawet jak mrożonke kupię to piekarnik włączam, bo smaczniejsze niż z mikro:-p i dlatego tez dziecku nic bym tam nie podgrzała - wszystko robię Miśce tradycyjnie - w końcu jajeczka od coci ze wsi, warzywka latam po niepryskane do rolnika, kaszki bez cukru, to nie będe jej zabijała smaków mikrofalą:tak:

emilcia nie załamuj:-p
ja się ciesze, bo moje dziecko zrobiło postępy i wcina biszkopciki i chrupki. :tak:Chlebek jest be... a zupki to je takie od 6-go miesiąca i to czasami się ksztusi. Wcześniej wymiotował wszystkim, co nie miało konsystencji papkowatej.
W porównaniu do was.... to jesteśmy daleko za murzynami:szok:

A jak z przyprawami? co dodajecie?

A... jeszcze muszę nieraz nieźle się nagimnastykować, żeby zjadł, bo wszystko dookoła jest ciekawsze od jedzenia:-D:-D:-D no, chyba, że jest bardzo, bardzo głodny:-D

parówki widziałam w słoiczkach gerbera jestem ciekawa co tam na słoiczku pisze :)
a miała któraś owsiankę bobovity ???

ja ostatnio zrobiłam paprykarz warzywny na chlebek i w planach mam zrobić pasztecik dla małego :)

z przypraw ja używam różności wczoraj dodałam cynamon do kaszki :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry