reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

no to ja jeszcze raz powtórzę, że trądzik miejscowo traktuję spirytusem i smaruję potem sudokremem. Znika raz dwa :) Jak tylko widzę nową krostkę to od razu ruszam z patyczkiem ;) Ale już od zastosowania tej metody to sporadycznie coś wyskoczy tylko ;)

reklama
Black_Opal o tez wypróbuje na tych najwiekszych krostkach.bo takie zółte w srodku,az sie prosza o wysuszenie.

Black Opal - tak dla potwierdzenia - spirytus oczywiscie rozrobiony tak jak do przemywania pepuszka nie?

U nas to samo....Ja myslalam ze to potowki, ale te pojawiaja sie i znikaja a ten tradzik niestety nie bleee. No i jest tylko na buzce, na policzkach.

Dziewczyny jak już chcecie wysuszać to może nie spirytusem tylko nadmanganianem potasu...? Ja przemywałam nim buzię Jaśkowi, jak trądzik się nasilił, i po kłopoce, a działa jednak delikatniej...

Podzielam Twe obawy Wuzelku....Znalazlam jeszcze - 1,5 lyzeczki sody oczyszczonej na 1 szkl. wody i tym przemywamy (ale to chyba na potowki bardziej...)

no to ja jeszcze raz powtórzę, że trądzik miejscowo traktuję spirytusem i smaruję potem sudokremem. Znika raz dwa :) Jak tylko widzę nową krostkę to od razu ruszam z patyczkiem ;) Ale już od zastosowania tej metody to sporadycznie coś wyskoczy tylko ;)

Black_Opal o tez wypróbuje na tych najwiekszych krostkach.bo takie zółte w srodku,az sie prosza o wysuszenie.

Black_Opal no i spróbowałam.:-)
Jestes nieoceniona kobietko,bo u nas tez działa ten sposób:-).Krostki zasuszaja sie pieknie.Fakt wyskakuja pojedyncze nowe,ale od razu smaruje i luzik.:-)
Pociesza mnie to,ze to ten tradzik,a nie skaza.Choc oszczędnie jem nabiał,to wielka szansa,ze malutka nie podzieli losów brata i ominie ja nietolerancja mleka.Oby...

dziewczynki a czy przy tej skazie krostki sa tylko na twarzy czy tez na ciele? moja ma na twarzy i na ciele czerwone krostki i jest ich coraz wiecej. nie wiem od czego i nie wiem co robic.
a i kikut u nas nadal jest. chyba musze na wizyte do pediatry sie umowic bo cos jest chyba nie tak.

A ja mam pytanie:
ten spirytus do tych krostek co pisała Black to jaki ma być rozcieńczony????? i co patyczkiem smarujecie??? i tylko tym spirytem??? prosze jeszcze raz o instrukcję!!!

reklama
dziewczynki a czy przy tej skazie krostki sa tylko na twarzy czy tez na ciele? moja ma na twarzy i na ciele czerwone krostki i jest ich coraz wiecej. nie wiem od czego i nie wiem co robic.
a i kikut u nas nadal jest. chyba musze na wizyte do pediatry sie umowic bo cos jest chyba nie tak.
Trądzik raczej na twarzy,ale zdarza sie tez ,że na ciele i raczkach.na brzuszku to raczej by mi wygladało na uczulenie,no ale nie wiem...musiałby lekarz spojrzec.

A ja mam pytanie:
ten spirytus do tych krostek co pisała Black to jaki ma być rozcieńczony????? i co patyczkiem smarujecie??? i tylko tym spirytem??? prosze jeszcze raz o instrukcję!!!

Ja wziełam patyczek namoczyłam w czystym spirytusie spozywczym i dotknełam delikatnie tylko te żółte czubeczki,a potem te same czubeczki sudokremem(raz dziennie,by nie podraznic zbyt mocno skóry).Do tego wieczorem przecieram tylko woda przegotowana z mydelkiem bambino.I ładnie sie wysuszaja,krostek coraz mniej.wiekszosc zbladła.

Dziewczyny,od jakiego rozmiaru sa pieluszki DADA,bo któras wiem,że uzywa,lub miała zamiar.

Do góry