reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

Ja używałam spirytusu tego co do pępka, bo mi zostało po prostu trochę ;-)

Kobietki nie bójcie się tego, bo to stara sprawdzona przez nasze babcie metoda unowocześniona sudokremem ;-)

Rozalko nie wiem jakie są ale my używamy tych od 4-9kg. Troszkę wysoko je muszę zapinać, ale jeszcze z tydzień pewnie i będą dobre :-p

Próbowałam też tych z Rossmanna.. Spodobały mi się bardzo na początku, ale niektóre przyklejają się do ciałka dziecka. Tzn. po bokach klej od falbanek jakoś źle chyba rozprowadzony i się przyklejały :baffled: Aż mój synuś miał czerwone ślady :no:

Ale te Biedronkowe DADA to mi się podobają :-) Przynajmniej na razie ;-) Choć i tak stwierdzam, że oryginalny Pampers zdecydowanie lepiej chłonie i w ogóle. Tylko cena mi się nie podoba :sorry2:

reklama
Rozalko nie wiem jakie są ale my używamy tych od 4-9kg. Troszkę wysoko je muszę zapinać, ale jeszcze z tydzień pewnie i będą dobre :-p

Próbowałam też tych z Rossmanna.. Spodobały mi się bardzo na początku, ale niektóre przyklejają się do ciałka dziecka. Tzn. po bokach klej od falbanek jakoś źle chyba rozprowadzony i się przyklejały :baffled: Aż mój synuś miał czerwone ślady :no:

Ale te Biedronkowe DADA to mi się podobają :-) Przynajmniej na razie ;-) Choć i tak stwierdzam, że oryginalny Pampers zdecydowanie lepiej chłonie i w ogóle. Tylko cena mi się nie podoba :sorry2:

Własnie siorka ma te 3(bo to trójki,tak?) i one takie wielkie.Ale jak mała tylko dorosnie to napewno kupię.

a ja zakochałam się w "pampersach" DUCK- są super, ani drogie ani tanie ale leżą na małym jak ulał
a co to za pampki,gdzie je kupujesz?

pierwszą paczkę dostałam w prezencie, a następne kupiłam sama. Można je w osiedlowych sklepach nawet dostać takie no name one są.
Mój problem polega na tym, ze lulek ciągle mi się obsikuje po plecy;/ i musze go z 3 razy dziennie przebierac. zapinam dobrze pieluchy, sisioek zawsze skierowany w dół, a i tak się obleje- czasem brak mi już pomysłu

Fiu u mnie jest dokładnie to samo. myślałam, że to może od pampersów zalezy. W huggisach non stop był opsikany, w Pampersach jest dużo lepiej. Innych firm nie próbowałam.

I mam pytanie jeszcze: jak ubieracie swoje dzieciaczki na spacer w taka pogodę? Czy zakładacie jakies śpiworki?

nie znam tych pampersów DUCK.. u mnie chyba ich nie ma ;/ a chętnie bym spróbowała ;)

U nas obsikiwanie zaczęło się właśnie przy DADA i myślę, że to dlatego, że są z deczka za duże ;)

edit: Fiuu te pampersy to chyba DUK (bez c, tak??) muszę się rozejrzeć w sklepach ;)

Mój maluch nie obsikuje pleców, czasem jak śpi na bokach to boczek jest mokry.
Ja ubieram na dwór w to co jest w domku, plus bluza polarowa i przykrywam go kocykiem:)

blak masz racje, to te!!!
t_1267255456_76875426_1.jpg

reklama
nosz qrde. pleśniawę odkryłam na podniebieniu mojego synia :/ już zapodałam aphtin na smoku i mam jeszcze masc pimafucin - to na brodawy, bo równie dobrze to świństwo mogło się przyczepić do moich cyców :/ na szczęście pleśniawa jest jedna i nie duża. mam nadzieję, że szybko zejdzie...

Do góry