• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Żłobki i przedszkola:)

dziewczyny, od połowy marca chcę Asię zostawić tylko na 2 dni w tygodniu z możliwością powrotu na 5 dni w każdej chwili.
Spytałam się ile to kosztuje, to tylko 180 zł mniej. Czyli 400zł. Z moich wyliczeń wychodziło maks.250 zł;-) Oni po prostu sobie więcej liczą za takie dzieci:sorry:

Sens jest czy nie? Chyba nie bardzo. Już nawet myślałam żeby dać ją do klubiku ale przed chwilą się rozmyśliłam, tu zna panie i ma koleżanki/kolegów, a cholera wie gdzie trafimy, jakoś zaufania do klubów malucha nie mam.

reklama
Dziunka to rzeczywiście drogo, mnie pani miło zaskoczyła bo policzyła nam proporcjonalnie: 5 dni w tygodniu za pół dnia było 800 zł, a za 3 dni od marca będzie 480 zł.
A jakie masz plany od września - posyłasz Asię gdzieś do przedszkola?
Ja bym chyba na klub nie zmieniała, tu Asia się już zaaklimatyzowała, chyba nie ma sensu jej stresować...

O rany ale wy dużo za przedszkole płacicie:szok: ale wiadomo w większym mieście mieszkacie.My płacimy 4,50 dziennie za jedzenie tj. śniad+obiad+ podwieczorek i 2 zł za godż gdy minie 13-00. Mi wychodzi max 140 zł miesięcznie za wszystko gdy młoda chodzi bez przerwy od godz 8-14 codziennie , bo jak opuszcza czy szybciej ja wybiorę to jeszcze mniej.

O rany ale wy dużo za przedszkole płacicie:szok: ale wiadomo w większym mieście mieszkacie.My płacimy 4,50 dziennie za jedzenie tj. śniad+obiad+ podwieczorek i 2 zł za godż gdy minie 13-00. Mi wychodzi max 140 zł miesięcznie za wszystko gdy młoda chodzi bez przerwy od godz 8-14 codziennie , bo jak opuszcza czy szybciej ja wybiorę to jeszcze mniej.

mamajuli ja tyle place bo to jest prywatny klubik malucha, nie panstwowy :/

Tak tak :tak: a jest nawet możliwość płacenia tylko 99 zł tylko wtedy dziecko 2 razy w tyg siedzi do 13-00.

ja za taką opcję płacę 240 zł, ale to prywatny klub malucha. Od wrzesnia licze na panstwowe przedszkole, ale rekrutacja dopiero od kwietnia

Dziunka a moze dacie radę w domowym budżecie zaoszczędzić te 180 zł , bo nie warto małej przenosić. Szkoda jej nerwów, aklimatyzacji , koleżanek ...

Trzeba mieć z czego oszczędzać ;-) ale nie mówmy o tym.

W każdym razie wytlumaczcie mi proszę- czym różni się przedszkole SAMORZĄDOWE od NIEPUBLICZNEGO?

reklama
Trzeba mieć z czego oszczędzać ;-) ale nie mówmy o tym.

W każdym razie wytlumaczcie mi proszę- czym różni się przedszkole SAMORZĄDOWE od NIEPUBLICZNEGO?

hmm.. wydaje mi sie, że niepubliczne to jest prywatne, które spelnia takie wymogi jak normalne przedszkole.
a samorządowe to chyba publiczne tylko kwestia skad dostaja środki.

Ale nie ejstem pewna.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry