• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

reklama
Kasiad i Joasiek suuuuper te Wasze dziewuszki.BRAVO,BRAVISSIMO!Kubulek ma mały zastój w rozwoju ruchowym(choć ładnie siedzi w wózeczku),bo skupił się na powtarzaniu sylab i "papugowaniu' mamusi.(np.klepie w coś,jak mama klepie,powtarza minki,robi brrrrum) itd.

faktycznie nasze dzieciaczki niezłe postępy robią!!!;).oby tak dalej!Ala teraz dużo nowych "słów "mówi: nadal "mama" i "ba","pa".poza tym czasem podnosi dupkę do góry i nareszcie nauczyła się przekręcać z brzuszka na plecy;)

Czy Wasze maluchy potrafią zrobić "papa" lub 'kosi-kosi"? Czytałam, że 6 miesięczne niemowlę zaczyna już takie rzeczy naśladować, ale Oli nie za bardzo wychodzi. Czasem macha ręką jak mówimy "papa" ale robi to bardzo rzadko, więc myślę, ze to jest jeszcze przypadkowe machanie a nie świadome.

Wioktoria jeszcze nie jest taka genialna, żeby sama zrobić papa czy kosi kosi, ale uczymy się intensywnie:-)Za to zna zabawę baran, baran buc i sama nadstawia czółko, żeby to buc zrobić. Ale muszę kilka razy powtórzyć i lekko stuknąc się z nią czołem. Razem robimy brawo jak słuchamy piosenek, wie co to znaczy, ale nie umie sama wyprostować dłoni, więc najczęściej wali zaciśniętymi piastkami:-D

A Stach dziś sam w kojcu stanął!!!! :-):-):-):-):tak::tak::tak::tak:
To dziwak mały, siadać sam nie potrafi, nie przemieszcza się na leżąco a wstaje...

Joasiek, gratulacje dla Milenki:-) Zdjęcia suuuuper!! Masz chyba bardzo dobry aparat...
Kasiad, no i gratulacje dla ponadgenialnej Oliwii!!

Wiktoria też już nieźle się porusza, chociaż ja bym tego jeszcze raczkowaniem do końca nie nazwała, bo kolanka jeszcze nie zawsze nadążają za rączkami. Właśnie rozłożyłam piankowe puzzle, bo na dywanie interesuje ją każdy paproch:zawstydzona/y:

reklama
Patch Wielkie gratulacje dla Stasia!!! Brawo, bardzo szybko zaczął wstawać! :tak::-)

Milenka też jeszcze nie robi ani pa-pa, ani kosi-kosi.... skupiła się na raczkowaniu co jej smiesznie wychodzi, bo każdy ruch do przodu na razie wyglada tak, że na przemian raczkuje i czołga się :-D no i na gadaniu, czasem od tego gadania jest aż cała zapluta :sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry