kiragold
mama Ignasia
A ja jednak rozpetam:-)
Bo ja sie ostatnio zastanawialam zeby jakos delikatnie powiekszyc albo dorobic dziurke z butelce. Bo jak Kacper je z piersi to w 5-10 min sie najada bo mu fajnie leci a z butli to sie musi bardziej napracowac. I zauwazylam ze jak je piers to raz zassie i polyka a z butelki to ze 3-4 i dopiero polyka. Mam butelke avent antykolkowa. Juz tak mysle o tym jakies 2 tyg ale chyba jak skonczy 3 mies to mu dorobie. Albo moze butelke zmienie. Niby sie mowi ze dziecko sie musi napracowac jak je piers a z butelki to mu latwiej. A u mnie jest na odwrot:-)
moze jestem niedoczytana na tym watku ale czemu chcecie dorabiac dziurki w smoczkach same? przeciez sa smoczki z 1, 2, 3 itd dziurkami

A to już duże "udogodnienie"
. Ale w lutym na Sląsk zawita Mary
Mnie az brzuch boli na sama mysl 

Widocznie tu nie chodzi o ilość zjedzonego mleka, tylko o to, jak dużo dziecko przybiera miesięcznie. Moje faktycznie przybierają ponad kg miesięcznie, a jedzą mniej więcej tyle, co Twoja Malwinka. Jak chcesz sprawdzić domowym sposobem ile malutka waży, to stań na wadze łazienkowej z małą na rękach, potem ją odłóż i zważ się sama. Różnica to waga dzidzi. Tylko, że musisz mieć wagę cyfrową, bo na zwykłej dokładnie nie odczytasz wyniku.