_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
i na mleku?? :-)Kamcia moja juz tak je prawie miesiac i zyjepieknie wsuwa, kupy robi ze hoho, w 2 tygodnie przybrala 300g na samym blw
![]()
buehehehe ale ja się nie powtarzamo przepraszam .... 8 miesiecy

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
i na mleku?? :-)Kamcia moja juz tak je prawie miesiac i zyjepieknie wsuwa, kupy robi ze hoho, w 2 tygodnie przybrala 300g na samym blw
![]()
buehehehe ale ja się nie powtarzamo przepraszam .... 8 miesiecy
Wczoraj dałam malej na obiad kalafior i pozniej byla strasznie rozdrazniona, placzliwa , marudna. Nie wiem czy to zbieg okolicznosci czy jej zaszkodzil . Narazie odstawiam kalafior na pozniej.
ja daję kalafior codziennie prawie... bo małej smakuje i je nie wzdymaKalafior może wzdymać, może brzuszek ją bolał ?
Kalafior może wzdymać, może brzuszek ją bolał ?
wasze dzieci tez juz robia taka zbita kupke odkad jedza juz cos innego oprocz mleka? ignas robi takie male zbite bobki kilka razy dziennie, glownie po jedzeniu, normalne to?:/
tez ostatnio planowalam kupic obiadek z rybka w słoiczku, ale producenci, jeszcze nie uzglednili nowego schematu zywienia niemowląt ( z tego przynajmniej co sie zdazylam zorientowac) i słoiczki z rybkami są ale od późniejszych miesięcy.
Np.. bobovita ma 1 obiadek od 9 miesiaca z ryba:
Zobacz załącznik 251406
Z hippa tez znalazlam tylko jeden sloiczek. znowu tylko po 9 miesiącu
Zobacz załącznik 251407
Obiadki po 9 miesiącu nie maja struktury idealnej papki wiec nie nadaje sie jeszcze dla mojej marysi. Sama nie wiem jak w takim razie te ryby wprowadzic. Chyba zostaje gotowanie wlasnoręcznie, co mi sie wydaje dość ryzykowne z rybą (podobnie jak z kupym kurczakiem). Pozostaja chyba mrożone filety. Jestem troche zawiedziona, bo chciałam małej podawać duuuzo ryb (2 x w tyg)
Co do artykułu o rybkach dla dzieci, to polecam ten:
Mam ochotę na rybkę - Ryby w diecie niemowlaka - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
Ktoś ma bardziej budujące przemyślania na ten temat????
http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka/smaczne-strony/502-ryby-w-diecie-niemowlaka.html