reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

NASZE SKARBUSIE :)

Czy badania prenatalne są obowiązkowe czy zlecane przez lekarzy? bo mój lekarz nic na razie mi o nich nie mówił...czy samam powinnam o nie zapytać? W którym miesiącu takie badania się wykonuje?

reklama
I jeszcze dwa zdjęcia mojego OKRUSZKA...

kruszek9yi.jpg

maluch23xe.jpg

OluK- no powtórzę- śliczniunia dzidzia- suuper pamiatka!

Jeśli chodzi o badania prenatalne - nie jestem pewna kiedy dokladnie- ale chyba po 21..bądz 26 tyg ciaży się je wykonuje..(mówił mi, ale nie zapamiętałam ::)
Mój gin zleca (jedna i druga kol robiła) i własnie ok 5 miesiaca ciaży., ale nie mam pojecia, czy sa one obowiazkowe:/..

Rusałko dziękuję za informacje..a moja dzidzia z dnia na dzień będzie piękniejsza...też sie nie mogę napatrzyć na nią....pozdrawiam

wow, Olu, ale ci zazdroszcze tych 3D fotek!Moj gin takiego sprzetu nie ma :(
ale moze poszukam jakiegos takiego i raz sie przejde, to jest jakis pomysl :D
Slodko zobaczyc swoja dzidzie tak trojwymiarowo!
ja ide swojego malucha obejrzec w nastepny poniedzialek, to bedzie juz ponad 16tyg!
z tymi badaniami prenatalnymi to jest tak, ze je sie robi przewaznie jezeli sa jakies wskazania, np wiek matki, jakies przypadki choroby w rodzinie, jezeli na USG widac cos podejrzanego itp, ale ja swojego gina tez zapytam o te badania. Moja mama miala ponad 35lat kiedy byla w ciazy wiec robili jej testy, wtedy tez plec dziecka jest na 100% okreslana.

ja z tego co wiem mój gin zaleca je kazdemu. a i ponoć każdy z tego badania jest zadowolony-(zna dokładnie wymiary dzidziusia-budowę, płeć) a takze wraca z 15 min nagraniem dzidziusia :)

moze daj Olu wieksze zdjecie to bedziemy robic glosowanie i zobaczymy czy sie sprawdzi ;) ;D heh

reklama
He, he zaklady o plec to niezla rzecz ;) a swoja droga witam wszystkich po dluzszej przerwie bo wlasnie mam za soba ostatnie (a moze przedostatnie ;)) nieplanowane wakacje. Tuz przed wyjazdem bylismy na badaniach - usg na ktorym zmierzono przeziernosc i badaniu krwi. Rezultaty zameldowano mi akurat po powrocie na wizycie - sa negatywne. Tyle dobrych wiesci choc od wizyty oczekiwalam czegos wiecej a nie jedynie krotkich stwierdzen ze wszystkie wyniki sa ok. Myslalm ze je troche omowia albo cos doradza a tu nic. Fakt, ze ja czuje sie swietnie ale na wizyte ide z pewnymi oczekiwaniami a tu klapa. Tak to jest w tych szpitalach wszystko szybko i tasmowo. Wiecej pani doktor powiedziala mi komplementow na temat meich ciuchow i perfum niz konkretnych wiadomosci na temat ciazy.... A przy okazji wyszlo ze moja doktor jest w 32 tygodniu ciazy wiec to ostatnia wspolna wizyta. I nie wiem gdzie ja mialam oczy ze tego nie zobaczylam za pierwszym razem :mad: Dopiero jak powiedziala ze tez by chciala takie spodnie i ze ma nadzieje ze wkrotce bedzie mogla sobie pozwolic na normalne ciuszki to do mnie dopiero dotarlo. Troche wstyd ale to chyba przez to , ze w tych amerykanskich szpitalach wszystkie siostry, polozne i personel maja niesamowita nadwage i jak sie potem zobaczy kbiete w ciazy to bez wiekszego zastanawiania sie kwalifikacja gotowa. Tylko rzeczywiscie troche glupio wyszlo.
OLU K piekne zdjatka. Zachecilas mnie nimi do takiego usg i wlasnie znalazlam dwie kliniki w Warszawie gdzie je robia i bede dzwonic. Moze uda sie przed swietami bo byloby milo wedziec cos wiecej a na tej przeziernosci nie bardzo zwracano uwage na cokolwiek innego.Zreszto male sie stwialo i nie bardzo pozwalalo sie zmierzyc gdyz wolalo spac przytulone do scianki. Cos mi sie wydaje, ze nosze w sobie strasznego leniucha.

Do góry