reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych pociech

catherinka pisze:
Mokkate, Kinga - czy Wy coś szczególnego robicie, żeby dzieci uśpić w dzień? Czy same zasypiają? Chętnie bym do tego Filipa przekonała ;D

Nie robię nic szczególnego.
Widzę, że jest zmęczona, więc wkładam do łóżeczka. W wózku też zasypia sama (z niewielką pomocą wybojów ;D)
I wbrew wszelkim nakazom i zakazom- lubi spac na brzuchu.
Oprotestowała inny sposób spania ;D
A ja się poddałam i układam ją na brzuszku. Tak potrafi spać nawet cztery godziny.

reklama
u nas nie ma tez problemu z zasypianiem-cycus do lozeczka i oczka sie zamykaja i spimy,czasem sie powierci poprzekreca i zasnie

Pospał godzinę, ptem go przewinęłam, nakarmiłam, włożyłam do wózka, nakryłam główkę pieluszką i ... znowu zasnął... ::) ::) ::) Czyżbym mu weszła na ambicję, tak się tu skarżąc, że nie śpi w dzień? ;) ;) ;) ;D ;D ;D

u nas często jest spanko z pieluszką na głowie albo obok główki tak,żeby sie przytulić :)
Moja Olusia do tej pory -dzis skończyła dwa latka!- śpi tylko z pieluszką :)

Z tymi pieluszkami to faktycznie jest niezły sposób. Też czasem Jaśkowi zakrywam oczka, ale najczęściej tak długo macha głową, aż sie wyswobodzi ;D

No dziś to normalnie ktoś mi dziecko zaczarował ;D Filip spał w sumie od 10 do 15:30 z przerwą na jedno karmienie - szok ::) Potem został półtorej godzinki z tatusiem, bo mamusia skoczyła do sklepu i oczywiście jak wróciła to już na klatce słyszała płacz... Dostał cyca, pooglądał świat, pogadał z rodzicami, pomarudził trochę (w sumie mu się należało za cały dzień bycia aniołkiem ;)) i zasnął o 20 i dalej śpi :D
Ale na jutro już nie mam nadziei ;D dwa dni cudów pod rząd? To się nie zdarza ;D ;D ;D
Ale wiecie co, aż mi było go dziś brak... :)

Super, że napisałyście o tej pieluszce, bo ja na samym początku tak robiłam, później jakoś przestałam. Przyłożyłam Krystiankowi pieluszkę do buzi podczas karmienia (przed snem) i odłożyłam go tak do łóżeczka i śpi mi już 1,5h :)

Catherinka, no to miałaś aniołka dzisiaj w domu - super! Mój syneczek też jakoś był spokojny, bo spał mi w dzień około 3h i jeszcze na spacerze około 2h. :)

reklama
co do pieluszek moj ma polozona na lozeczku-taka imitacja poduszki ;)
wczoraj w nocy wstaje i patrze a moj szkrab odkryty lezy w poprzek a glowa zakryta pieuszka ::) niezle musial sie wiercic i machhac lapkami ;D

Do góry