• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hej Made-nocka jak zwykle-spałam może 2 godziny w ciągu???nie pamiętam już nawet...
a cały dzień spędziłam na gonitwie za Majką, która włazi już dosłownie wszędzie, szura taboretem po kuchni trzymając się jego i tak sobie 'chodzi' po kuchni, w przerwach czytałam książkę bo wczoraj zrobiłam napad na bibliotekę w mieście...spacer, zakupy i tak mi jakoś zleciało-nic ciekawego;))) jedynie nie mogłam się napatrzeć na moje dzieci, fajnie się razem/obok bawią, Daniel jest bardzo za Majką a ona za nim;)), gdy on coś je to ją czestuje, dziś nawet zrobili wymianę bidona/butelki by zobaczyć co drugie pije, a gdy mała się uderzyła to brat przyleciał od razu ją ucałować w bolące miejsce;)))

reklama
Paula - współczuję tych nocek ciężkich, u mnie wygląda to identycznie...już przestałam na zegarek patrzeć w nocy, bo czas dziwnie stoi w miejscu :eek:
Pięknie czytać, żee dzieci są tak za sobą, bardzo bym chciała aby moi chłopcy byli dla siebie tacy serdeczni i opiekuńczy :)) Majeczka już się puszcza sama?

Made no mi też się to podoba u moich dzieci, choć potrafią się kłócić i szarpać o zabawki-w sumie nie sądziłam,że 9 mies. dziecko już to potrafi;)-mała jak na razie stoi za jedną łapkę, boi się puszczać ;))

łojezu, ledwo się ruszam-poszłam wczoraj na działkę zasiać sobie warzywka dla dzieci i dziś mam zakwasy w udach i ....pośladkach;)))) lepsze niż po a6w;))

Śliczna kołyska:) Iwusia też:)

Nooo w końcu dwa piękne chłopaki:))) I Quinny :)

A teraz piękna JA :-):-):-) z moim nowym ulubionym KUBECZKIEM od PAULI, co to Jej zapomniałam przelewu zrobić, i za co bardzo przepraszam :sorry2:
Zobacz załącznik 459265Zobacz załącznik 459266
Ehhhh laleczko:))))):-D

Mój największy przystojniak:))))

Made :-D tak! czachy :-D

o to mam okazję zaserwować wersję płaczliwą, tudzież oczekującą spełnienia życzeń :-p
Zobacz załącznik 459272Zobacz załącznik 459273Zobacz załącznik 459274Zobacz załącznik 459275

Ojjjj ciocia by na rączki wzięła i ukochała:))))

O mnie nie pamiętały baby? hę?

Made zgłaszam, że minęły 2tygodnie, włoski jak ta lala prawie i dzisiaj farbiren :))))

a właśnie

Wiola Iwcia super-dogadałyby się z moim Danielem w tych kałużach;)) i kołyska też ekstra-że ja miejsca na takie cudo nie miałam??;))

Made-ech ta bluzeczka Mańka z 'S" - moja ulubiona;)) a chłopcy piękni i podobni do siebie;)) a tobie z kubkiem do twarzy;))

Karola a jaki kolorek??

Paula no mój standard:))) hehe, u mnie standard brzmi śmiesznie :) Mroźny kasztan:)

Byłam z mężem na kawie, dzieci na ceramice i na zakupach małych:)
A obiad wyszedł mi dzisiaj jak z 6* restauracji :)))

reklama
dwa dni na razty nadrabialam :szok::-Dw koncu sie udalo uffff

ja caly dzien dzisiaj wielkie porzadki , korzystam poki maz w domu na wolnym ;))

pogoda sie popsula dzisiaj taki wiatr byl , ze z malym nawet nie wyszlam :no:

O ASIONKU dobrze, że jesteś i przypomniałaś mi, że miałam odpowiedzieć w kwestii kąpieli - ja małą też kładłam na brzuszku, ale zanurkowała mi z raz może i stwierdziła, że wystarczy :-p Główka była unoszona wysoooooko hehe
Także problemu popijania z wanny nie było :-D Tak sobie myślę, że nurkować umieć to nie lada sztuka i może mały zaczął już ćwiczyć... u Was takie piękne lazurowe wody..!!! :-):-D:-D

A dzień bardzo aktywny, dziękuję :) Zaprosiłam mamę na pizzę - nie obchodziłyśmy pół roczku Oli, to jutrzejsze siedem m-cy chociaż ;)))) Zaraz się pochwalę....
a Ola dostała od babci super czapeczkę na upały :-)

no widzisz twoja mala raz nura dala i po klopocie , a moj szaleniec ciagle ma jakies dziwne zakusy , moze nurkiem bedzie ? ;)) chociaz dzisiaj obylo sie bez "reanimacji" hehe

fotki piekne !! i ty i Olenka i pizza tez :) u nas nie ma knajpy z pizza hut :/ jest tylko na telefon z dostawa , ale calkiem inna jest jak w PL , dla mnie gorsza niestety , dlatego sie obslinilam na te zdjatka hehe

asionek - ja bym chetnie wydala mniej gdyby byly tansze solidne, bardzo lekkie wozki, ktore maja wszystko, czego chce od wozka. takowych nie ma (jelsi da to podejzanej jakosci), wiec... zakladajac, ze ma sluzyc mi i Zosi/Panu 2 lata wole zainwestowac troche wiecej.
m wlasnie skonczyl swoj rekonesans kameleonowy i jest zadowolony. bedziemy go w maju szukac w ch a ja w tym tygodniu pomacam go jeszcze u kumpeli :)

z rodzeniem ze znieczuleniem lub bez musze uwazac co powiem jak wejde do szpitala, bo tutaj bardzo respektuja plan porodu i zyczenia pacjentki i czesto jak juz jet ostro i jednak pacjentka zmienia zdanie i chce znieczlenia, to caly oddzial stanie na glowie, ze by glaskac i przekonywac, ze jednak moze bez, bo mialo byc bez :) moze powiem, ze nie wiem? :-).

napewno z wozka bedziesz zadowolona , ja czytalam o nim troche , ale teraz juz po fakcie hehe i ma super opinie szczegolnie spacerowka Bee +

u nas podobnie w klinice
polozna kazala mowic , ze sie chce , bo innaczej nie ma spotkania z anastazjologiem , a bez tego nie dadza nic .. no wiec mowi sie chce , albo nie wiem :) no i juz na miejscu mozna na spokojnie sie decydowac lub nie :)

hejka!

asionek jak wieczorek wczorajszy?

ze spaniem mamy dalej kiepściznę :-( wczoraj po kąpieli pospała 40 minut i radośnie się obudziła. i do 21 walczenie, zasneła w wózku:szok::-(:baffled: nocka to ciągle wstawanie... ale dam radę.

a dziekuje wieczorek sie udal :)

u nas tez nocki rozne znowu ... sa okresy , ze Nat spi normalnie , a teraz od 2 dni znowu pobudki , ale juz nie nie co chwile , a max 2 ... na szczescie szybko idzie spac dalej , gorzej ze mna ...

żabciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :**************************************

Zobacz załącznik 458927

ale cudna ;))) i jaka zaba hehe super !!

Wpadam znowu na chwilę - nie jestem w temacie - ale wróciłam właśnie z przedszkola - miałam dwa formularze wydrukowane - jeden jako samotna matka, drugi jako nie samotna matka - męczyłam się z wyborem - ale zdecydowałam, że nie jestem w stanie oszukać. Jedynie co to zaznaczyłam, że jestem zatrudniona - bo w sumie jestem i jestem na etapie powrotu do pracy - zaczęłam już pracować tak dodatkowo, a kto wie co będzie od września.
Tak czy siak usłyszałam, że jako nie samotna matka to do tego przedszkola się nie dostanę - za dużo jest samotnych matek, a to jest główne kryterium - z jednej strony bardzo mi żal, że nie skorzystałam z tego przywileju - ale z drugiej strony wiem, że właśnie przez takie osoby jak ja uczciwi ludzie nie mają potem szans się dostać do przedszkola. Cieszę się więc, że uczciwie postąpiłam, ale to jakby nie rozwiązuje mojego problemu z przedszkolem....

ehhh moze jednak sie uda ?? &&&&&&&&&&&&&

powiem ci , ze moja siotra zyje z facetem bez slubu no i mamy ciocie co pracuje w przedszkolu jest dyrekrorem , a obok zlobek jest
no i dziala to tak , ze kazala nawet sie nie zastanawiac tylko pisac , ze samotna matka jest inaczej szans zero :/
wiadomo nie fajnie oszukiwac , ale jak widac bez tego niekiedy sie nie da :/ ja to wogole nie kumam czemu nie robia wiecej placowek jak jest tyle chetnych ? c
iezki temt ogolnie :(

to sie nazywa gorace powitanie :)))))
jesterscie niezawodne ! :) :******************

U nas wsio ok. wakacje nam sie bardzo udaly, wrocilismy wczoraj. w polsc ebylo cieplo i slonecznie, tu zastal nas deszcz :/ zimno, dzis tez pada...
poldek swietnie sie bawil z gronem kuzynow i kuzynek i najwazniejsz e: odblokowal sie na jezyk poslki. dukal, szukal slow, zle odmienial ale ...MOWIL !!!! :)

z gorszych newsow to filutek strasznie malo je... butelke 180ml pije na 2 lub 3 razy w kilka godizn i po powrocie sie przerazilam bo od 6.04 NIC nie przybral na wadze... martwie sie wiec i nie wiem co robic, w czwartek idziemy do pediatry

buziaki dla wszystkich :****

super , ze juz jestes ;)))

tez bym posluchala jak Poldus gada po polsku ;)
oby malusi ladnie zaczal jesc !! i przybierac &&&&&&&&&&&&

ja robie ze zwyklym makaronem do spaghetti
i podobnie jak Pok do sosu dodaje cale jajka ( fajnie sie scina sos ) i galke muszkatalowa koniecznie :)
musze jeszcze z ta skorka sprobowac :)

Cześć
Przepraszam że się nie odzywałam:zawstydzona/y:
Mamy się dobrze, choć z samopoczuciem bywa gorzej. Od dwóch tygodni siedzę na zwolnieniu. Mam podwyższony cukier, prawie 140, po obciążeniu 75g glukozy. Jestem na diecie cukrzycowej:-(. Mam też wysokie ciśnienie i biorę tabletki:dry:
Byłam wczoraj u lekarza na usg, dzidzia ma już 3,33cm rusza nóżkami i jest dobrze:happy2: Na 16stego maja mam usg genetyczne.
A podpowiedzcie mi jak jest z wypłatą jak się siedzi na l4, bo jeszcze teraz będzie płacił szef, ale potem płaci zus, tak??

oby szybko minelo to zle samopoczucie !!
co do sukrzycy to jak na 75 wypitej glukozy nie masz wcale wysokiego cukru .. chyba norma jest do 146 czy jakos tak ? moze sie myle , ale jakos tak mi swita :)

Dziewczyny wstawiłam już 5 pralkę dziecięcych ubranek:szok: dla mnie to mega szok!

hehe zobaczysz pozniej jak mala bedzie z wami ile raptem prania wiecej sie robi !! ja to mam wrazenie , ze tylko piore :))

JEST !!!!!! :szok::szok::szok: Skipping Colourful LED Lamps Ball - YouTube

Przejdźcie od razu do drugiej minuty nagrania... tutaj to nie wygląda jeszcze tak strasznie i głośno i błyskato :dry:

ollll jeeee ;)))
nie no kula masakryczna :/
sorki za wyrazenie , ale ja bym pierd..a dostala z czyms takim w domu :)))
a jak Ola nie bala sie tego monstrum ? :)

kocie tak jak made mowi:-D:-D:-D
a ja mam cos dla was.

Wiola Iwonka cudna jest ;) sesja profeska
a kolyska rewelacja !! i masz sliczny kolor na scianie !!

no i kolejni piekni chlopcy ;)
A teraz piękna JA :-):-):-) z moim nowym ulubionym KUBECZKIEM od PAULI, co to Jej zapomniałam przelewu zrobić, i za co bardzo przepraszam :sorry2:
Zobacz załącznik 459265Zobacz załącznik 459266

nie no Made pieknosci jestes !! no i racja na mamusie 3 dzieci nie wygladasz , raczej na siostre ;) a jak juz Kotek napisal , z oczu ci naprawde dobrze patrzy i taki cieple bije :)))

Wiola mam w planach sałatkę z pomidorów, ogórów, rzodkiewki, szczypiorku ze śmietaną, bułkę z masłem i jajko gotowane:-D
Spakowałaś torbę??

papuga bede hehe wlasnie maz robi to samo na kolacje ! :)

przeslodki jest :) i placzacy tez , zaraz tulic by sie chcialo :)

oki ide palaszowac kolacje sciagnieta od Rureczki ;)))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry