• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Dziękuję Wam dziewczyny za porady i miłe slowa, troszkę się uspokoiłam. Wagi dla niemowlaków nie mam ważymy się na normalnej z małym i bez;) Idę teraz na spacer,póki nie pada. Życzę Wam miłego popołudnia i jeszcze raz dziękuję:) Fajnie ,że jest takie forum i takie życzliwe osoby, które doradzą:)

reklama
Dziewczyny karmiące cycusiem i dokarmiające modyfikowanym mam pytanie, jaką mieszankę stosujecie.
Ja na początku kupiłam Nan 1, ale nie odpowiadał mi ten chemiczny zapach mleczka, więc nabyła Bebilon. Wszystko jest ok, jak mały dostanie np. 60 ml mojego mleczka i 60 ml Bebilonu. Wczoraj podałam mu 120 ml Bebilonu, bo nie miałam już zapasów swojego mleka i były brzydkie wodniste kupki bez grudek.
Kupki były małe, ale ich ilość dość duża i martwiłam się, co to może być. Dziś na szczęście jest już lepiej, ale mały nie dostawał jeszcze Bebilonu.
Chyba znów kupię Nan

my raz na jakiś tydzień dajemy na noc butle jak jestem pusta i był to na początku Nan a teraz bebiko i smakuje małej suuuuper i kupska śą piękne tzn ok tzn tak jak po cycku

Marianna ja tak samo jak Nadineczka daje Bebiko od samego poczatku - bo takim mleczkiem karmią w szpitalu dzieci wiec połozna poleciła mi je stosowac i małej smakuje i kupki ładne robi - mi tez smakuje hihi bo zawsze przed podanie próbuje sobie czy dobre :-)

u nas w szpitalu dawali Nan, ale dostałam Bebiko to nie chciałam żeby się zmarnowało.

a przed chwilą zrobiłam to!!!!!:szok:
dałam młodej ciupeczkę jabłuszka miętoliła tym jęzorkiem:laugh2: a później się uśmiechała więc chyba pasowało jej, ale się cieszę:-)

Czehow - 2 dni nie odbierałam poczty...nie wiem dlaczego ubzdurałam sobie, że wiadomość od Ciebie będzie na pw i pocztę zaniedbałam a tu taka super, opasła, niesamowita księga wpłynęła, po stokroć dziękuję!!!! JESTEŚ WIELKA!!!

e:
Chciałam Ci podziękować tym nowym systemem na Bb ale nie mogę odszukać Twego posta z tą propozycją :(

Ostatnia edycja:
Dziewczyny karmiące cycusiem i dokarmiające modyfikowanym mam pytanie, jaką mieszankę stosujecie.
Ja na początku kupiłam Nan 1, ale nie odpowiadał mi ten chemiczny zapach mleczka, więc nabyła Bebilon. Wszystko jest ok, jak mały dostanie np. 60 ml mojego mleczka i 60 ml Bebilonu. Wczoraj podałam mu 120 ml Bebilonu, bo nie miałam już zapasów swojego mleka i były brzydkie wodniste kupki bez grudek.
Kupki były małe, ale ich ilość dość duża i martwiłam się, co to może być. Dziś na szczęście jest już lepiej, ale mały nie dostawał jeszcze Bebilonu.
Chyba znów kupię Nan

kochana, nie mieszaj melczka!!!!!!
jak dajesz bebilon, to nie wracaj na nan. Ja dokładnie z tego samego powodu i na tym samym mleku zrobiłam identycznie. najpierw nan, potem bebilon-przepisany przez pediatre. Były po nim brzydkie kupki , to wróciłam do nan, bo wydawało mi sie, ze lepiej je tolerował. Mały męczył sie chyba 2 tygodnie, wzdecia, kolki, nie mógł zrobić kupy, albo miał rozwolnienie. Lekarz przepiał mu biogaja- to sa bakterie kwasu mlekowego- nie pomogło. Dopiero jak lekarz przepisał mu mleko nutramigen, to juz go nic nie boli, ale kupki maka konsystencje musztardy kremówki, bez grudek. Nutramigen jest okropnie smierdzacy i ochydny w smaku. Nie wszystkie dzieci go tolerują. Ale ja go mieszam pół na pół ze swoim odciągnietym mlekiem i mały sie chyba przyzwyczaił do tego smaku. Ale wszystko pod okiem lekarza zadnych zmian na własną reke.

reklama
a my jemy jabłuszko i jeszcze nie widziałam tak zadowolonej miny mojego dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-):-)
ona uwielbia jabłuszko tak się uśmiecha jak nigdy:-D:-D:-D:-D

jest happy za nią :tak:choć wiem, że trochę przyspieszyłam:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry