• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
Dziewczynki a ja mam takie pytanko, czy ktora zaczela juz podawac kazki? Jesli tak to w jaki sposob przyzadzacie i dajecie z butli czy lyzeczka? A no i jakiego typu kaszki, ja kupilam z bobo vity, bez owocow ale jeszze nie podalam

macy tylko tak delikatnie zdradziłam :-D nadal cycek będzie priorytetowy; poza tym w sklepie właśnie doznałam szoku....
Biore słoiczek do ręki marchewka .. a skladzie marchewka i ryż.. :szok: nie mam nic do ryżu ale po co pisac na słoiczku marchewka jeśli to marchewka z ryżem....
Jeszcze większy szok.. biore zupkę jarzynową... a tam w skladzie mleko w proszku..:baffled::eek: tego już nie wytrzymałam i nie kupiłam.
Co to jest?
Jak tylko sie da najprędzej będę sama przygotowywać posiłki. Czekam na warzywka z działki babci. Nrazie więc zostaniemy tylko dla smaku i radochy przy tej marchewce i jabłku.

Wyczytałam w jakiejś książce, że schematy żywienia to jedno, ale rozszerzenie diety powinno być uzależnione od intywidualnego rozwoju dziecka. Dlatego my już jesteśmy słoiczkowi :)
Ja niestety nie będę miała dostepu do zdrowych warzywek z działki dlatego nie wiem co robić, czy kupować słoiczki, czy gotować zupki z warzywek ekologicznych. (Widzialam takie w marketach. Tylko czy na prawdę sa ekologiczne czy tylko drożej kosztują?)
Dziewczyny, co o tym myślicie?
A jak wrócę do pracy to na bank będą słoiczki.

Wyczytałam w jakiejś książce, że schematy żywienia to jedno, ale rozszerzenie diety powinno być uzależnione od intywidualnego rozwoju dziecka. Dlatego my już jesteśmy słoiczkowi :)
Ja niestety nie będę miała dostepu do zdrowych warzywek z działki dlatego nie wiem co robić, czy kupować słoiczki, czy gotować zupki z warzywek ekologicznych. (Widzialam takie w marketach. Tylko czy na prawdę sa ekologiczne czy tylko drożej kosztują?)
Dziewczyny, co o tym myślicie?
A jak wrócę do pracy to na bank będą słoiczki.

Ja tez nie wierze tym ekologicznym warzywom z marketow, tym bardziej ze ostatnio na innym forum dziewczyna napisala ze jej maz przy tym pracuje i te warzywa roznia sie tylko tym ze naklejaja odpowiednia naklejke i podnosza cene wiec my puki co na sloiczkach.

Ja tez nie wierze tym ekologicznym warzywom z marketow, tym bardziej ze ostatnio na innym forum dziewczyna napisala ze jej maz przy tym pracuje i te warzywa roznia sie tylko tym ze naklejaja odpowiednia naklejke i podnosza cene wiec my puki co na sloiczkach.

Dzięki Jola. Właśnie podajrzewałam, że tak może być, niestety.
To wybierzemy słoiczki :)

Co do domieszek ryżu i mleka w proszku - trzeba czytać uważnie etykiety. Dla mojego Stasia te z mlekiem odpadają.

Co do domieszek ryżu i mleka w proszku - trzeba czytać uważnie etykiety. Dla mojego Stasia te z mlekiem odpadają.
Etykiety dla dorosłych czytam zawsze, a uznałam że maluchom to jak napisane jabłko dają tylko jabłko a tu trza wszędzie być ostrożnym...
widziałam że hipp w jabłku i marchwi ma w/w składniki i wodę , ale w moreli ma już ryż....a jabłko+marchew - jeszcze sok jabłkowy zagęszczony itp....
My też na mleko musimy uważać....

A dziewczyny mam pytanko, na słoiku pisze że 3 dni można podawać - czyli tego się trzymać????
Na 3 dzień też jest ok??

My też na słoiczkach i Miki jadł już kaszkę mleczno - ryżową z bananami przez butlę, ja podawałam słoiczek przez 3 dni, bo tam jest napisane że można przez 48 godzin.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry