LauLau
Fanka BB :)
My też 'zacofane', bo cały czas tylko cycuś ... nowości mam w planie dopiero od czerwca 
No i jak zdecydujemy, że wracam do roboty, to będziemy musiały zacząć odstawianie od piersi

Nawet nie chcę sobie tego wyobrażać ... wyć mi się chce, jak pomyślę, że muszę dziecku odbierać coś, co tak bardzo lubi i czego potrzebuje :-( ... przez weekend znowu próbowaliśmy butli ... schowałam się w kuchni, a M z teściową na głowie stawali, żeby małą nakarmić ... ryczałyśmy obie ... po 1,5 godz 'walki' dałam cyca ...
Już nie wiemy, czego próbować ... ja się chowam, żeby mała nie czuła cyca w pobliżu, żonglujemy smoczkami: wolne, średnie, szybkie ... dajemy jak jest mniej głodna, żeby się nie denerwowała i nic ... jak jest bardzo głodna, to jeszcze gorzej ... w tym tyg kupuję kubki niekapki ... może one pomogą
no i mam nadzieję, że jak zaczniemy w czerwcu urozmaicać dietę, to nie będzie buntu i chociaż łyżeczką mała będzie jadła ...

No i jak zdecydujemy, że wracam do roboty, to będziemy musiały zacząć odstawianie od piersi

Nawet nie chcę sobie tego wyobrażać ... wyć mi się chce, jak pomyślę, że muszę dziecku odbierać coś, co tak bardzo lubi i czego potrzebuje :-( ... przez weekend znowu próbowaliśmy butli ... schowałam się w kuchni, a M z teściową na głowie stawali, żeby małą nakarmić ... ryczałyśmy obie ... po 1,5 godz 'walki' dałam cyca ...Już nie wiemy, czego próbować ... ja się chowam, żeby mała nie czuła cyca w pobliżu, żonglujemy smoczkami: wolne, średnie, szybkie ... dajemy jak jest mniej głodna, żeby się nie denerwowała i nic ... jak jest bardzo głodna, to jeszcze gorzej ... w tym tyg kupuję kubki niekapki ... może one pomogą
no i mam nadzieję, że jak zaczniemy w czerwcu urozmaicać dietę, to nie będzie buntu i chociaż łyżeczką mała będzie jadła ...
Moj pierwszy syn ma wpisane w albumie - 3 miesiące jem łyżeczką jabłuszko, potem marchewkę, 4 miesiące jem zupkę... tak robiły moje siostry, mama wczęsniej tak po prostu było i nikt nie słyszało żadnych tabelach i zaleceniach :-)
szybko z niego schodz, bo bedziesz miala cycki jak murzynki.
Dzis pocierałam łyżeczką z jabłka i do buziaczka odrazu, chłopak był szczęsliwy