• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Ja słoiczki daje do zamrażalnika.

O jogurtach myślałam, ale tylko dlatego, że dzieci po mleku, jakie my mamy (nutramigen) często nie lubią mleka krowiego. Byłby to problem w późniejszych latach. Chciałam powoli go przyzwyczajać do tego smaku. Ale czy zaczniemy zaraz po 6 miesiącu, to nie wiem. Może troszkę później.

reklama
Marianna - jestem przeciwnkiem kultu mleka. Mleko krowie jest dla krowy - andzia, ja bym się nie martwiła, że dziecko nie lubi mleka. Wiele dzieci odrzuca mleko. Nie naduzywamy go w domu, starszemu od niedawna kupuje jogurty, w większości naturalne, no fakt... latem dajemy sobie max błogości w lodach ;)
Nie chcialabym Tymkowi mleka krowiego wprowadzać długo- myślę kilka lat. Kupując słoiczki studiuje etykiety. Znam wiele dzieci bez mleka - mają się dobrze zupełnie, białko roślinne jest o wiele lepiej wchłanialne i lepiej tolerowane jak i ma wiecej wartości.
Mleko zaflegmia i zaśluzowuje. Jak tylko skoncze karmic bede okazjonalnie podawać ryżowe lub sojowe. Potem może kozie jak będzie potrzeba - zobaczymy jakie będzie miał Tymek upodobania smakowe ;)

edit: pomyślałam jeszcze, ze w sumie nie wiem jaki ten jogurt jest, moze n ie na mleku krowim? ale wątpie, poza tym czytałam, że jest tam cukier, dla nas też odpada.

Ostatnia edycja:
Jak się okazało to ja glutenuję już z 1,5mies:-D Bom gamoń nie przeczytała co na słoiku pisze a kupuję jej taki jeden co bardzo lubi:tak:
Ja jogurtów nie podaję ale serek homo owszem . Czekam już ze dwa tygodnie na ta naszą "niby"skazę a tu echo:happy:

Malwina, oczywiście, że jej smakuje bo jest tam porcja cukru i substancji wzmacniających smak. Danonek nie przedstawia nic wartościowego. Jeśli już to jednak produkty Hipp są bardziej przystosowane do wieku ale mnie i tak nie przekonują.

reklama
ja w sumie dla córy kupowałam gerbera z jogurtem ,misiowy ogród z tego co pamiętam ma w sobie cukier a gerbery nie

jeśli już to lepiej kupić słoiczek niż danonki chyba nawet cenowo te słoiczki wyjdą podobnie bo mają po 130 g a danonki sa maleńkie i zgrzewka to chyba 200g a też można dać na dwa razy jak się chce dać wielkość danonka

ja dostałam słoiczki bobofrut i dziś czytałam z ciekawości co tam na nich pisze i w marchewce z jabłkiem nie ma cukru a w jabłku z winogronem jest a myślałam że jak już bez cukru to wszystkie takie robią

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry