• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

ja się przyznam bez bicia że jeszcze nie gotowałam sama obiadków dla małego. ale mam zamiar bo mama przywiozła mi swojską marcheweczke,
no i przynajmniej dowiedziałam się tu dlaczego nie można tego gotować razem. Jaka ja niewyedukowana. Dzięki dziewczyny :)

reklama
My kaszke manną wcinamy dopiero od tygodnia, bo mama się zagapiła, że ma tak duże dziecko:-p
Wczoraj kupiłąm słoiczki z jagnięciną oraz z królikiem. Ciekawe czy będzie smakować. Mamine sałoiczki są ostatnio ble...:-p

dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym glutenem? bo wlasnie wyczytalam ze dziecku powinno sie zaczac podawac pomiedzy 5 a 6 mies. a ja sie zagapilam strasznie i dopiero od 2 dni daje malej kaszke manna. co prawda chlebek czy buleczke glumie juz dosyc dlugo. i teraz nie wiem czy nie powinnam podawac juz?czy nie przerywac?czy czekac do skonczonego 10 mies? poradzcie cuś bo ja juz zgłupiałam;-(

Beti podawaj bez obaw. Jak podawałaś już chlebek czy bułkę do rączki to tak jakbyś ten gluten już wprowadziła. Nic się nie dzialo? To gotuj kaszkę spokojnie ;)

Kaja dzieki wielkie. nic sie nie stalo i po kaszce 2 dni poki co tez nic. no dobra to dzis trzecia dawka kaszki.a chlebus glumie prawie codziennie. i wiecie co? po biszkoptach poki co tez jej nic nie jest:tak:

ja miałam dawać słoiczki ale dziś dałam mojemu obiadek domowej roboty i w końcu zjadł wiec nagotowałam kilka bo ostatni miałam i zrobiłam słoiczki z buraczkiem z kalarepą z fasolką szparagową i z cukinią wyszło miej więcej po 2 z buraczkiem 3 porcje :tak:

ja gotuję mięso osobno choć raz mi się zapomniało ;)

co do kaszki mannej to ja kupuję bobovity nie chce mi się gotować taka wyrodna ze mnie matka ! :szok: daję 2 miarki bo mój kaszek nie dostaje do jedzenia jako posiłek bo przede wszystkim cyc tylko był i dziś dostał jabłko z marchewką wiec zaczynamy owoce :tak:zjadał 1/3 słoiczka wiec na razie jako kolejny posiłek to nie liczę

reklama
my też już glutenowi, glumiemy chelebek a dziś zjedliśmy kaszkę nestle "8 zbóż" z gruszką ze słoiczka i... młody aż się trząsł tak mu smakowało! :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry