• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

ej babole okropne jestescie;-) przestanie juz sie sprzeczac. powiedzcie mi lepiej czemu moje dziecko drugi dzien nie chce nic jesc, no nic oprocz chleba i chrupek:szok: czy to moze byc przez ząbki? caly czas wierci sobie paluszkami po dziąsłach ale humor dopisuje, kupki ok, goraczki nie ma, bawi sie jak zawsze tylko cholerka kompletnie odmawia jedzenia:-(

reklama
roxeen - z calego serca ci życze coby ta medycyna też cię wyleczyła. Ale w podanych linkach poczytaj.... może jeszcze coś znajdziejsz interesującego.

macy - dobry przykład, dobrze, że się pokapowałaś u Piortusia o co chodzi; naprawdę nie zdajemy sobie sprawy jak wiele naszych chorób- nawet zwykły ból głowy - ma związek z żywnością ale i inną toksy.. w życiu. Jeszcze nie gadaliśmy o candida - ale tu juz Sel ma doświadczenie.... jak bardzo można sobie czy dziecku pomóc tylko zmieniając żywność.

agagsm - ci powiem szczerze, że już siem pogubiłam co kto pokasował hehehe

Roxeen, ja nie przeciwko ja za. Ja jestem przede wszystkim za zdrowiem naszych dzieci. Po co walczyć z chorobą, jak można zapobiegać.

Kaja, ja mam bardzo bogate z candidą. Mąż ma. :-(

Jeszcze jedno. Jako że ja człowiek bogaty w doświadczenia. ;-) Nauczyłam się, że nie ma czegoś takiego jak ból głowy bez powodu. Nasze ciało często nas informuje o różnych rzeczach a my głuszymy. Może dlatego nie łykam proszków, jak mnie coś boli, nie zbijam gorączki. Po odstawieniu hormonów przed dwa tygodnie non stop miałam taki ból głowy, że nie byłam w stanie spać, jeść i normalnie funkcjonować. Rodziłam bez znieczulenia, choć było za darmo i na wyciągnięcie ręki. Może ja sadomacho jestem. ;-)

Ostatnia edycja:
Podążając za trendami zrobiłam dzisiaj misz masz cukiniowy ( ziemniak, gałąź od selera, marchew, pietrucha i gałąź od pietruchy , jedno żółtko). Powiem że żaden słoik nie zrobił takiej furory i jeszcze tyle nie zjadła:tak::-) No ale tyle serca włożyłam że musiało smakować:-)

Roxeen, ja nie przeciwko ja za. Ja jestem przede wszystkim za zdrowiem naszych dzieci. Po co walczyć z chorobą, jak można zapobiegać.

Kaja, ja mam bardzo bogate z candidą. Mąż ma. :-(

Jeszcze jedno. Jako że ja człowiek bogaty w doświadczenia. ;-) Nauczyłam się, że nie ma czegoś takiego jak ból głowy bez powodu. Nasze ciało często nas informuje o różnych rzeczach a my głuszymy. Może dlatego nie łykam proszków, jak mnie coś boli, nie zbijam gorączki. Po odstawieniu hormonów przed dwa tygodnie non stop miałam taki ból głowy, że nie byłam w stanie spać, jeść i normalnie funkcjonować. Rodziłam bez znieczulenia, choć było za darmo i na wyciągnięcie ręki. Może ja sadomacho jestem. ;-)

macy to ja z checia sie podpytam cos na privie jezeli chodzi o candide :)

agagsm wczytaj się w posta Tysiolka "ja nie uwazam akurat żeby mleko było złe ! od wieków się je pije i pić będzie ! (...)Kaja oczywiście bez urazy.... ale ja nie chce popaść w paranoje (...) czytałam artykuły o szkodliwym działaniu mleka ale jakoś osobiście mnie to nie przekonało...

dziewczyna pisze o swoich odczuciach a Kajka potraktowała to jako czepianie się ...

Tysi przegła z tym ortocośtam ale mam nadzieje ze do teamtu juz nie bedziemy powracać

a ty aga masz łomot na tyłek !!!

cisza!

Tysiolek rób co chcesz
guzik mnie to dzisiaj jutro wczoraj i pojutrze
jesli nie potrafisz dostrzec ze wasza rozmowa wywołała kolejna fale elaboratów obronnych i przeciwnych Kai to ciagnij owy dziwny temat dalej

do czego chcesz doprowadzic tą dyskusją ?

Masz racje w skrajnosci popadac nie wolno
ale po cholere ciagnie sie temat z którego wynika tylko jak to jedni sa dobrzy bo nie daja cukru soli Bóg jeden wie jeszcze czego a inni zli bo daja jogurt z cukrem ?

nie wydaje mi sie ze to jest celem rozmów na tym watku

a co do Kai - owszem moglas ja urazic tym postem o ortoreksji

kłucić sie z Tobą nie mam zamiaru wiec ja temat kończe

Roxy czytam calkiem dokładnie - mi piszesz, że to Kaja się uczepila Tysiolka, a potem piszesz, ze to Tysiolek mógł urazić Kaję. Ja tam widzę jednak zbieżność w zeznaniach:) Kazalas mi czytać jeszcze raz - to przeczytałam i dalej uważam, to co napisałam:)

EDIT:
Hmm popiszcie o tej candidzie, bo mnie to interesuje bardzo, a na privie to już nie poczytam, bo mnie pominiecie:)

Aaaa i AGAGSM mi przypomniała haha lubiem seryyy uwielbiam je a najlepiej jak sa roztopione np.na pizzy w kanapeczkach(robie sobie od czasu do czasu w piekarniku takie kanapeczki np.jedna z nich to ser ogórek kiszony podgrzewam w piekarniczku a potem jak wyjme to majonez ;P wiem zdrowe to nie jest ale jak lubiem to musze troche pogrzecszyc chociaż jedzonkiem ;P):-)

KAJA zgadzam się że wiele czynników może być przez jedzenie...sam Dominiś miał alergie i uczyłam się na zdrowym jedzonku i nawet biszkopciki niby takie niewinne dla dziecka a mają to i owo:-pa spotkanie pierwsze od dłuuugiego czasu z nabiałem jakimkolwiek miał po roczku i było dobrze dlatego od tamtej potu nie odmawiam mu:tak:i sobie ogólnie tez nie no i przyznam sie że i Alanek zakosztował jogurcika tzn serek bardziej a wsio wszystko jeno jednym słowem zasmakował Danio bo Dominiś nie dojadł i tak chciałam spróbować:zawstydzona/y:bo już tak teraz nie patrze z taką wieksza ostrożnością jak było przy Dominisiu bo widze ze Alanek ogólnie zdobrze znosi...ale też nie przesadzam i tak u nas króluje bardziej cycuś a jedzonko stalsze w doskoku :-p

Ja tam się juz nie spieram każda ma swoje opinie i zgadzam się z KAJA TYSILKIEM i wiele wiele innych kobitek każda ma troche racji i tak złożyć w całosć wtedy jest git haha:-D

BETI kurcze nie wiem co poradzić:sorry2:coś jesć musi chociażby to samo mleczko zeby piła...

reklama
Jest pyśna bom trochu podebrała:) Jakby doprawić to bym nic nie zostawiła:) Gotujcie bo warto!!! łobaczymy czy jako zareaguje na zółtko bo pierwszy raz dałam:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry