• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

becka a w tym sloiczku nie bylo mleka albo masla? albo seler...to moze uczulac mieso chyba sporadycznie a kasza jaglana nie wiem czy tak sie objawia uczulenie...u nas sa wymioty.
Co do kisieli to swietnym deserkiem dla maluchow jest kisiel zurawinowy

Kisiel żurawinowy

800 g żurawin 100 -150 g cukru 5 łyżek mąki ziemniaczanej Żurawiny przebierz, starannie opłucz, zalej litrem zimnej wody i gotuj, aż będą pękać. Mąkę wymieszaj z połową szklanki zimnej wody i odstaw. Miękkie żurawiny przetrzyj przez sito, dodaj cukier i ponownie zagotuj. Zamieszaj mąkę w wodzie i jednym ruchem wlej do wrzącego soku, intensywnie mieszaj, by nie powstały grudy. Gotuj kilka minut, ewentualnie posłodź. Podawaj na ciepło lub na zimno.

albo cos takiego:

32.Kisiel z Bobo Fruta

Składniki:
- 100 ml soku typu bobofrut
- czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
- łyżeczka cukru (nie jest konieczna)

Sposób przygotowania:
W garnuszku zagotuj sok. Odlej 50 ml soku do szklanki. Dodaj cukier. W szklance rozmieszaj z sokiem mąkę ziemniaczaną i dolej do garnuszka. Całość zagotuj cały czas mieszając.

Kisiel mleczno-owocowy

Dla dziecka od: 7. miesiąca
Autor: Grażyna Toruńczyk
Składniki

- 2 szklanki mleka modyfikowanego dla niemowląt
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki cukru (w zależności od rodzaju dodatku owocowego)
- do wyboru: syrop owocowy
- konfitura
- owoce jagodowe (świeże
- mrożone lub z kompotu)

moje dziecie po pochlonieciu 170ml gestej kaszki na mleczku kozim i miksowanymi bodgotowanymi borowkami zasnelo jak niedzwiedz i chrapie... :)

Ostatnia edycja:
reklama
becka a w tym sloiczku nie bylo mleka albo masla? albo seler...to moze uczulac mieso chyba sporadycznie a kasza jaglana nie wiem czy tak sie objawia uczulenie...u nas sa wymioty.
Co do kisieli to swietnym deserkiem dla maluchow jest kisiel zurawinowy

Kisiel żurawinowy

800 g żurawin 100 -150 g cukru 5 łyżek mąki ziemniaczanej Żurawiny przebierz, starannie opłucz, zalej litrem zimnej wody i gotuj, aż będą pękać. Mąkę wymieszaj z połową szklanki zimnej wody i odstaw. Miękkie żurawiny przetrzyj przez sito, dodaj cukier i ponownie zagotuj. Zamieszaj mąkę w wodzie i jednym ruchem wlej do wrzącego soku, intensywnie mieszaj, by nie powstały grudy. Gotuj kilka minut, ewentualnie posłodź. Podawaj na ciepło lub na zimno.

albo cos takiego:

32.Kisiel z Bobo Fruta

Składniki:
- 100 ml soku typu bobofrut
- czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
- łyżeczka cukru (nie jest konieczna)

Sposób przygotowania:
W garnuszku zagotuj sok. Odlej 50 ml soku do szklanki. Dodaj cukier. W szklance rozmieszaj z sokiem mąkę ziemniaczaną i dolej do garnuszka. Całość zagotuj cały czas mieszając.

Kisiel mleczno-owocowy

Dla dziecka od: 7. miesiąca
Autor: Grażyna Toruńczyk
Składniki

- 2 szklanki mleka modyfikowanego dla niemowląt
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki cukru (w zależności od rodzaju dodatku owocowego)
- do wyboru: syrop owocowy
- konfitura
- owoce jagodowe (świeże
- mrożone lub z kompotu)

moje dziecie po pochlonieciu 170ml gestej kaszki na mleczku kozim i miksowanymi bodgotowanymi borowkami zasnelo jak niedzwiedz i chrapie... :)

Nie ma mleka jest por i olej sojowy.
Fajnie, że Ali posmakowało nowe danie:)

nie martw sie -ja tez pajacuje ale zjada zwykle caly duzy sloiczek zupki. no chyba ze cos jej nie podejdzie juz na poczatku np. zupki Bobovity sa beeee no i zupki z selerem są beeee. reaguje sporym ulewaniem niestety.
a dzis mi zwymiotowala i nie wiem czemu bo od rana tylko mleko bylo na spiocha:szok: wczoraj do zupki dodalam troszke masełka ale to bylo wczoraj o godz.15.00.nie wiem czy to mógłbyc powód?

Beti może jednorazowa akcja z tymi wymiotami ?

Ja dziś się skapnęłam że przecież mojemu dawałam rybkę z gerbera a tak koncentrat pomidorowy czyli w sumie z pomidorem coś dostał

Bećka
a może ten por ?

Ja mam taki jeden problem i nie wiem co z tym zrobic, odkad daje małej deserki i obiadki moje cycusie sie buntuja:-(Myslałam, ze automatycznie laktacja mi sie zmniejszy (jak przy Paulince), a jest wrecz przeciwnie!!! Robia mi sie zatory, ból niesamowity i kamienie:-(Nad umywalka muszę masowac, wylewam z siebie tyle, żeby tylko poczuc ulgęi nic... kolejny dzien i to samo:-(Mleka zamiast mniej mam wiecej:-(

Asiowo: laktator masz? to odciągaj trochę - normalnie dziwne, że się przyzwyczaic nie chca - moje co prawda też pęcznieją, ale nie boli i na kolejne jedzenei małą po prostu ma radochę bo jest duuużo mleka:) może mniej pij w tym czasie jak dajesz co innego? niby to picie znaczenia niema, ale u mnie ma znaczenie ile wypijam:)

Ja nie pomogę mi też cycki pękają nie do tego stopnia żeby mnie coś bolało ale od kiedy D je obiadki to mleko mi leci ciurkiem samo i czuję że są pełne już sobie myślałam że karmienie wprowadzę na czas że o danej godzinie i może wtedy się unormuje

Asiowo a wprowadziłaś obiadki i deserki jednocześnie ?

reklama
Aga... Laktator mam, ale łatwiej mi wycisnac cos recznie;-) i tak robie jak musze... Pije tyle, że wysycham :-D:-p
Gosiu... najpierw zastapiłam 1 karmienie deserkiem i wtedy jeszcze było ok, po 1,5 tygodniu wprowadziłam obiadek i cycki juz strajkuja:zawstydzona/y::-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry