• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
czachow dziekuje za stronke :-) tylko tam nie jest zbyt obiktywnie napisane....ta strona raczej jest pro szczepienna ;-) a ja chce takze prawde prawdziwa o szczepieniach a nie same zalety :-)
dziekuje Kaja za stronke, zaraz biore się za czytanie bo wolna nocke mam bo M na kawalerskim oglada gołe baby :-D

Karoli ja mam warzywka póki co z własnego ogródka, ale jak bedzie trzeba to i ze sklepu kupie - narazie po wekowałam warzywka, marchew i owoce wiec na zime powinno starczyć. Mięsko - króiliki dostajemy od dziadka bo specjalnie hoduje dla Ameli i raz na miesiąc ubija jednego :-)

a co do gotowania to ja tak samo jak Gosia robie Ameli wszystko to co dla nas tylko mniej doprawiam - odkładam częśc i reszta doprawiam do nas - Amela w zasadzie wcina wszystko - kanapki z wedlina (naszą) , najbardziej z masełkiem lubi, ryż z potrawka z kurczaką taka delikatną w białym sosie , ziemniaczki i inne warzywka :-)

Mari_anna-polecam ci również to forum -kopalnia wiedzy. Piszą tam również rodzice szczepiący wybiórczo (lub w ogóle), jest tam mnóstwo linkow do badań, publikacji, wniosków. Wymiana informacji, ulotki...wszystko. Miłej lekturki Tysiolek.

Podaj swój mail to prześlę ci książkę z przepisami :-)

a prześlesz mi też? plis :tak::-D

dziewczyny, mam pytanie, do tych, które używają niemieckich kaszek.
Zamówiłąm 3 rodzaje bezmlecznych: Holle ( to wiem, żę dużo z nas używa) oraz baby sun i rossmanowską baby dream (bo u mnie w rossmanie są tylko mleczne).
I moje pytanie. Ile można przewchowywać te kaszki po otwarciu opakowania?
Bo bobovita, czy nestle to np. tylko 3 tygodnie po otwarciu opakowania. Czy te kaszki też mają określony okres przydatności po ich otwarciu?

Ostatnia edycja:
a prześlesz mi też? plis :tak::-D

dziewczyny, mam pytanie, do tych, które używają niemieckich kaszek.
Zamówiłąm 3 rodzaje bezmlecznych: Holle ( to wiem, żę dużo z nas używa) oraz baby sun i rossmanowską baby dream (bo u mnie w rossmanie są tylko mleczne).
I moje pytanie. Ile można przewchowywać te kaszki po otwarciu opakowania?
Bo bobovita, czy nestle to np. tylko 3 tygodnie po otwarciu opakowania. Czy te kaszki też mają określony okres przydatności po ich otwarciu?

prześij adres

andzia ja uważam ze te 3 tygodnie to naciaganie lekkie przez producentów - ja mam zamkniete hermetycznie puszki i trzymam owiele dłuzej niż 3 tygodnie bo niby co ma sie stać z tymi kaszkami?

Fakt, na czymś producenci muszą zrobić kasę.:-D:-D:-D:-D
Tylko ja się zastanawiam, bo chciałam otworzyć wszystkie 3 rodzaje i co dzień dawać małemu inną kaszkę. Wtedy to wyjdzie , tak na moje oko jakieś 3 miesiące od otwarcia:sorry: To chyba trochę za długo.:sorry: Dlatego, chciałam wiedzieć, czy te kaszki mają tę datę określoną:sorry:

A jak będzie po niemiecku:
zużyć nie później niż ...... po otwarciu

Ostatnia edycja:
reklama
Fakt, na czymś producenci muszą zrobić kasę.:-D:-D:-D:-D
Tylko ja się zastanawiam, bo chciałam otworzyć wszystkie 3 rodzaje i co dzień dawać małemu inną kaszkę. Wtedy to wyjdzie , tak na moje oko jakieś 3 miesiące od otwarcia:sorry: To chyba trochę za długo.:sorry: Dlatego, chciałam wiedzieć, czy te kaszki mają tę datę określoną:sorry:

A jak będzie po niemiecku:
zużyć nie później niż ...... po otwarciu

Inhalt innerhalb von 3- 4 ( 5 8 itp) Wochen aufbrauchen

( zawartosc zuzyc w czasie ilus tam tygodni,dni,miesiecy)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry