• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Kostek przesypiał całe nocki jak skończył 3 miesiące a teraz często budzi sie w nocy:((( nie wiem czy to emocje czy zęby??? wystarczy że chwilę pobujam jego pupcią albo dam pić i śpi dalej ale nocek bez budzenia okolo 4 nie miałam od upałow wakacyjnych i nawet dodatkowe mleko na śpiocha około 21 szej nic nie dało:(

reklama
Też mi się wydaje,że niektóre potrzebują jeść w nocy a niektóre nie każde jest inne.
Mój K pije mleczko z kaszką o 20 ok 210 ml i budzi się parę razy na pićko a ok 5/6 znowu mleczko ok 100/120ml.

U nas nadal obraza na łyżeczkę i cały czas na mleczku z kaszkami jedziemy przez butlę, robię mu zupki rzadsze i wcina przez butelkę ale ja tak nie chce, chce żeby jadł normalnie ale wszyscy mi mówią że przyjdzie czas że zacznie jeść widocznie nie jest gotowy:(, tylko,że do wszystkiego głowę odwraca, no więc jak ma się uczyć jeść?????:(

Jak wygląda jadłospis dzienny waszych dzieci?

Bećka ja wyczaiłam że mój je np tylko jak może coś ugryźć wiec wczoraj miał ziemniaka marchewkę buraka i mięsko wszystko jadł mi z ręki i gryzł i mielił nawet mięso miał w kawałku ....z łyżeczki też kiepsko je własciwie obiadu wcale nie ruszy

Justaaa ja daję mleko gdzieś 21:00 potem rano tak to woda i tak wstaje z 2-3 razy w nocy ale teraz ma katar i doszedł kaszel nie wiem może przez to mu zasycha w gardle ale odkąd wyszedł ząb i jest na butli i tak śpi lepiej

andzia ja uważam ze te 3 tygodnie to naciaganie lekkie przez producentów - ja mam zamkniete hermetycznie puszki i trzymam owiele dłuzej niż 3 tygodnie bo niby co ma sie stać z tymi kaszkami?
Krasnoludki wchodza po 3 tygodniach. :-)
acha, jeszcze jedno pytanko.
czy wasze maluchy jedzą jeszcze w nocy?
Jedza. Noc to najlepszy czas na jedzenie dla mojej corki.
Wczoraj zrobiłam małej pulpeciki w sosie koperkowym -- nawet ładnie zjadła, jak na nią.

A tak w ogóle to odkryłam w jakich warunkach mała je więcej - muszę jej dać cycka - jak się naje cyckiem to dopiero wtedy chce czegokolwiek spróbować.
Bo Laura wie, ze obiad zaczyna sie od startera. :-)

Jak wygląda jadłospis dzienny waszych dzieci?

U nas to jest tak:
7.00-8.00 180 ml mleka
11.00 180ml mleka
14.00 zupka
16.00 obiadek
17.30 deserek mały
19.30-20.00 mleko 180ml lub kaszka

Czasami zje więcej, czasami mniej. Bywa tak, że po godzinie znów domaga się mleka. Skoro chce jej daje. W nocy się nie budzi.

Gosiu
no właśnie Julka już przez jakiś czas ostatnio mi przesypiała całe noce, a teraz znów się nawet po 2-3 razy potrafi budzić. Nie wiem, może piątki jej wychodzą, może nowe miejsce. Ale jestem już na tyle przyzwyczajona, że nawet męczące to dla mnie nie jest :-)

Andzia do tego idzie się przyzwyczaić. Tak jak pisałam Gosi, nawet mnie to nie męczy. Jestem przyzwyczajona i już :-)

Black małe przerwy między posiłkami macie ja mojemu nic wcześniej niż 3 godziny po posiłku nic nie wcisnę czasem uda mi się po 2 ale zje wtedy bardzo mało

U nas jest tak :
5:00-6:00 mleko
10:00 - śniadanko np owsianka , kaszka itd
14:00- obiad
17:00 - deserek
19:30-20:00 mleko
idzie spać 19:30-20:00 i budzi się na butlę nie raz 21:00 nieraz 23:00 gdzieś w tych godzinach

U nas wyglada to tak:

6-7 cycus
10 kaszka 150ml
14 obiadek ok 180ml
17 deserek, tzn jabłko, banan, itd...
19-20 mleczko 210ml

Zasypia ok 19:30 i bez jedzenia wytrzymuje do rana, czasem do 6, czasem do 7.
Czasem dam chrupka, albo ciastko miedzy posiłkami, czasem cos zje z nami przy sniadaniu albo kolacji.

Bo Laura wie, ze obiad zaczyna sie od startera. :-)

he he he. coś jest na rzeczy - dziś 2 cycki a zaraz potem wciagnęła całą dużą gruszkę.

a wczoraj indyk w sosie na bulionie z makaronem zjadła ze smakiem. Na pewno nie tyle ile wasze dzieci ale jak na nią to ogromny postęp.

szkoda tylko że wieczorami nic nie chce i kaszek też nie bo w nocy budzi mi się i 4 razy bo głodna....

reklama
Czechow, u nas Mloda niezaleznie od tego, czy zje kaszke wieczorem czy nie, budzi sie na jedzenie. Ostatnio przespala wiecej za jednym razem, bo spala od 8 do 12 po kaszce z jablkiem i cynamonem. Ale to chyba przypadek.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry