• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

W Polsce chyba nie ma ryb w sloiczkach. Tutaj sa rozne rodzaje, ale inne mojemu nie smakuja. Wlosi jedza duzo ryb, to czesc ich kultury. Takze i dla dzieci zrobili sloiczki:-) A ja rybna totalnie nie jestem. Takze dla mnie to bomba rybka w sloiczku od razu z warzywami. Trzymam miske z dala od mojego nosa i mu daje:-) A chce, zeby wszystko sprobowal. Moze bedzie lubil rybe tak samo jak moj m. Zwlaszcza frutti di mare:-) na ktore ja nawet patrzec nie moge, bo mi sie na wymiociny zbiera.

Ostatnia edycja:
reklama
pewnie, że są... od lat są, Oli szamała... Młody tak jak Boo wymiotował po słikach dalej niż widział. Zaczęłam gotować i spokój, i zjada 3x więcej. Rybę z brokułami w parowarze musze spróbować, i tak w całości mu dajesz radzi sobie??Ja to bym musiała miksowac chyba...

co do rybki to ja Ameli robie w piekarniku łososia w foli aluminiowej z masełkiem - pyszotka - można tez koperkiem posypac - Amela szama aż miło - a do nas dodatkowo dodaje czosnek i pieprz :-)
dawałam Ameli jeszcze Tilapie i tez jej smakowała :-)

a co do słoiczków to Amela bardzo lubiła tego Gerbera łosiś z warzywami :-) ale eraz nie chetnie je już takie papki wiec pieke jej sama rybke :-)

a jak jest z pomidorami? można już dawać? jak narazie to K liże i mu smakuje. u nas powoli z jedzeniem się rozkręca.

a no i ostatnio żadnych owocków nie chce nie wiem jak go zachęcić. mamy tyle jabłek a on ich nie cierpi:(
jakie wy dajecie i jakie najbardziej smakują???

Ostatnia edycja:
reklama
Bećka, w necie znalazłam info, że surowe pomidory wprowadzamy w 11-12 miesiącu. Gotowane wydaje mi się, że wcześniej. W każdym razie my już jedliśmy w zupce no i przecier pomidorowy i wszystko ok.
Co do owoców-Tymek jest wszystkożerny. Chętnie je jabłuszko, bananka, winogrona z ogródka, brzoskwinie, nektarynki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry