reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o pielęgnacji i zdrowiu naszych maluszków:)))

cosya, ooo, po tym mleku to ulewa strasznie... Normalnie chlusta... :/ Nawet jak moje mu podam to i tak ulewa. Ale co ciekawe, nie moje a te mm... Jak je moje to wszystko wraca do normy. Buska ladnie wyglada i nie ulewa. Tylko podam mm i pojawia sie problem. No a czasem jestem zmuszona podac mu je... :/ To co, nutramigen?

No i tak myslalam, ze to skaza bialkowa. Bede musiala o tym powiedziec lekarzowi za tydzien.

reklama
nam lekarz przepisał na skazę Bebilon 1, ale mała przestała wtedy pić mm i pierś jej zaczęła wystarczać

Koralowa po mm ha może być mimo wszystko skaza. Mleko ha minimalizuje ryzyko wystąpienia skazy ale nie eliminuje, bo podobnie jak wszystkie inne mleka modyfikowane zawiera mleko krowie. Na skaze przypisywane są preparaty mlekozastępcze, które go nie zawierają np. Bebilon Pepti czy Nutramigen. My mamy Bebilon Pepti i jest o wiele lepiej, choć ostatnio znów ulewa i dostał znowu tę liszajowatą wysypkę na brzuszku. 3 dni temu ostatecznie skończyłam karmienie piersią, w przyszłym tygodniu idziemy do pediatry. Teraz czekam czy mu to zejdzie, bo jak tak, tzn. że to tylko moje mleko go uczulało, a Bebilon Pepti toleruje, a jak nie zejdzie, tzn. że Bebilon też mu nie pasi i może będzie trzeba zmienić na Nutramigen (Bebilon i Nutramigen różnią się tym ze zawierają inne białka roślinne).

Dzieki cosya za wyjaznienie. A czy bebilon pepti jest na recepte? Bo z tego co wiem to nutramigen chyba tak.
No i u nas jest o tyle dobrze, ze jak odstawie mm to malemu sie poprawia. Na moje mleko nie jest uczulony. Nawet jak ja cos na bazie mleka zjem. Dzieje sie tak tylko jak sam wypije mm. No i tez ciekawe, bo z poczatku te mleko ladnie tolerowal. Dopiero teraz zaczelo sie tak dziac. :/

Dzieki cosya za wyjaznienie. A czy bebilon pepti jest na recepte? Bo z tego co wiem to nutramigen chyba tak.
No i u nas jest o tyle dobrze, ze jak odstawie mm to malemu sie poprawia. Na moje mleko nie jest uczulony. Nawet jak ja cos na bazie mleka zjem. Dzieje sie tak tylko jak sam wypije mm. No i tez ciekawe, bo z poczatku te mleko ladnie tolerowal. Dopiero teraz zaczelo sie tak dziac. :/

Mozna kupic bez recepty, ale na receptę jest tańszy!

bebilon Pepti jest tylko na receptę, ale jeśli lekarz napisze że jest to choroba przewlekła to wtedy jest zniżka 50%. My od początku jesteśmy na tym. Ze zniżką kosztuje 11 zł z groszami.

Tak jak pisze Urszulka, Bebilon Pepti jest tylko na recepte, tylko, że może być na 100% lub na choroby przewlekłe na 50%. Od lekarza zależy jak wypisze recepte, w przychodni lekarka na początku nie chciała mi wypisać na przewlekłe, dopiero jak któryś raz z rezędu przyszłam i widziała plamy na brzuszku małego to napisała...na 2 opakowania ;-) A prywatnie lekarz od razu napisał mi na przewlekle i na 10 opakoań:-)

dzieki

poczytalam troche i wiem, ze jest jeszcz neocate. zawiera same aminokwasy a nie ma laktozy. Tylko drogi po cholerze...

Koralowa na nietolerancję laktozy są takie krople Delicol. Swego czasu je wypróbowaliśmy. Przy nietolerancji powinny minąć objawy. Tylko że Twoje mleko też zawiera laktoze, więc nie sądzę żeby w tym tkwił problem.

reklama
Do góry