• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Większość dzieci do 2 roku życia preferuje lewą rękę (tak mnie uczyli na studiach). A w ogóle leworęczność fajna jest, znam to z autopsji:-). Zwłaszcza na klasówkach wygodnie było ściągać od koleżanki z ławki, bo nie zasłaniałyśmy sobie nawzajem;-)

reklama
Irtasia, widać tyle potrzebuje. Dziecko rośnie w czasie snu. A Ty się ciesz z czasu wolnego, bo nasza w nocy śpi super między 23 a 9-10 rano. Ale w dzień to już tylko ze 3 drzemki po pół godziny i ewentualnie 2 godzinki na spacerze, choc juz zauażyłam, że i na spacerze coraz częściej nie śpi.

A co do leżenia na brzuszku to Oliwka nadal nie lubi, nawet na naszym brzuchu niezbyt długo wytrzymuje. W ogóle rusza sie dużo ale tylko na plecach, Nawet na boki się rzadko przekręca.

irtasia27: naprawdę bardzo Ci zazdroszczę!!! :tak: Ciesz się z tego kobito, sen jest czymś jak najbardziej zdrowym i wskazanym dla takich małych dzieci! U nas za to w drugą stronę... Milena śpi ostatnio tylko 10-11 godzin na dobę, a przez resztę czasu trzeba się nią non stop zajmować :baffled: Gdyby nie to, że moja mama zabiera ja prawie codziennie na 3-godzinne spacerki i mam wtedy czas dla siebie, to chyba rzadko bym tu zaglądała :dry: bo wieczorami to znowu mój Jacek z reguły okupuje kompa.

laila lubi lezec na brzuszku, unosi glowke i sie rozglada, ja do niej mowie: super lailusiu, wspaniale i ona wtedy sie pieknie usmiecha..ach jakie to slodkie...a po chwili sie denerwuje opuszcza glowke i przebiera nogami...

Jestem w szoku dziewczyny, dziś Oliwka była na rękach u Pauliny, podeszłam do niej i wyciągnęłam do niej ręce, mówiąc: chodź mamusia da Ci cyca. A ona puściła Paulinę (trzymała wcześniej ręce poniżej jej ramion) i wyciągnęła rączki i cale ciało w moją stronę :tak: Aż mi się wierzyć nie chciało, więc sprawdziliśmy jeszcze kilka razy. Do nikogo z rodziny nie wyciąga rączek tylko do mnie. Jakoś nie mogę sobie przypomnieć kiedy starszaki zaczęły wyciągac rączki, ale chyba późnej niz w czwartym misiącu.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry