reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Rusalko ja tez juz dostalam okres 3 dni temu,- a myslam ze dopiero za jakis dlugi czas dostane jak karmie piersia....
tabletek nie biore wzielam sobie antykoncepcje w szczepionce, bierze sie ja raz na 90 dni i z glowy...balam sie ze bede zapominac o tabletkach....

reklama
KasiaDe pisze:
Ania, u nas jest tak samo. Mikołaj nie chce smoczka - kompletnie nie wie co z nim robić :-) Natomiast namiętnie wcina piąstki. Dlatego też od wczoraj dostaje w łapke gryzaka i sobie gryzie :-)
u nas też ciągle piąstki w buzi i czasem gryzak podrzucam ale on szybko wypada i strasznie sie ślini boję sie żeby to nie zeby już

sumka pisze:
Aniu ja czytałam w języku niemowlat że smoka podaje sie do ok 3 miesiaca, czyli właśnie do czasu kiedy maluch nauczy się ssać kciuka i samouspokajać  ;D ;D ;D więc chyba tak jak pisały dziewczyny co ksiażka to inna szkoła  ;D ;D ;D
a ja czytałam odwrotnie że jak się karmi piersia to do 3 miesiaca nie powinno się dawać smoka

Ania76 pisze:
Ja mam caly czas brazowa kreche i oponke ale w jeansy sprzed ciazy juz dawno wchodze :) :) :)
Cycki mi tez troche opadly...no, no to sa uroki macierzynstwa, nie ma co ;D ;D ;D
a u mnie zupełnie odwrotnie brzuch w porzadku żadnej oponki nie ma ale do jeansów jeszcze daleko ale nie narzekam i tak uważam że jest ok
a cycki mogłyby takie zostać

ja już chyba miałam 2 razy okres o ile to był on ale raczej tak bo bolał mnie przy tym brzuch (i to w odstępie 2tyg)
ale sie napisałam ale musiałam nadrobić zaległości dlatego cytowałam po kolei tak jak cztałam

reklama
Nie karmie bo straciłam pokarm miesiąc temu. Kiedy karmiłam bardzo bolały mnie brodawki i to w środku gdzieś bo nie były popękane i drżałam na samą myśl o tym, że muszę przystawić Milke do cycka i to przez to moje psychiczne podejście i nerwy ( płakałam z bólu przy karmieniu) straciłam pokarm niestety...... Ale już się z tym pogodziłam chociaż czasami tak bardzo chciałabym ją przystawić do cycka ale trudno.....

Do góry