• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Remonty i urządzanie wnętrz

110 m2 - tutaj mój dom

a w praktyce ma więcej, bo sam dół ma 80m2 a góra to drugie tyle no i piwnica pod całością dochodzi. A gdyby się uprzeć to można i strych przeznaczyć do adaptacji - spokojnie jeszcze 2 pokoje wyjdą. Po co nam to? hehe - mądry polak po szkodzie;-):-D

reklama
Bardzo ładne:tak::tak::tak:

Maja możesz materiały zmieniać, no problem
możesz robić zmiany w projekcie -tak jak pisze Dita
do wszelkich instalacji bierz sprawdzonych fachowców
wykończać możecie powoli
jak masz pytania - to pytaj, ja zmolestuję Pawła
ale chyba Marek też wie, co i jak

JA TEZ CHCE DOM!!!:-D
kto ma wolną działkę?;-)

Kate...wlasnie chcialam Pawla prosic o rade...ale to chyba jeszcze nie teraz. Jak sie zdecydujemy na konkretny projekt.
Szczerze to nie mamy nikogo zaufanego w pl kto moglby sie tym zajac oprocz Twojego Pawelka. Moze uda nam sie dogadac jesli bedziemy ruszac z budowa. Jesli oczywiscie Pawel bedzie mial czas i ochote:)
Na wszelki wypadek wyslij mi w wolnej chwili WAsz nr stacjonarny plissssss.

Dita własnie taki dom jak Ty masz mnie interesi najbardziej!!!
Dla mnie ideollo!!!
Metry i wogóle.
U góry troje łośkow, my na dole sypialnie w tym malenkim pokoju, salon jak salon, ale zamiast garazu moja ukochana sala kinowa (garaz ciuteńkę wiekszy) a w niej barek, hokery ze 3, fotele i kanapa skórzana, lampy...
I teraz pytanie czy można z jadalni zrobić przejściowe drzwi do garażu?? Czy to nośna ściana bez mozliuwości przejścia???

Bo jeszcze podoba mi sie strasznie bardzo ten (to mój najbardziej wymarzony dom nawet z nazwą) : DOM.PL ť - DK Zacisze II - Gotowy projekt domu

Maja my mamy ponad 140m plus garaz i wcale nie wydaje mi sie jakis strasznie duzy.
napewno musi byc salon, sypialnia i pokoje dla dzieci.
u nas jest jeszcze dodatkowy maly pokoik na biurowe/firmowe sprawy i jeden extra pokoj zagospodarowany nad garazem , bedzie taki ala goscinny.

Maja jesli chodzi o materialy to juz musicie sie zastaniowic. my wiedzileismy ze ma byc ceramika plus dachowka i innej opcji nie bralismy pod uwage takze nie powiem ci jakie roznice w cenie moga byc.
no ale np napewno blacha duzo taniej wychodzi niz dachowka ...

Kicia - wow, no, naprawde widać. Super. A czy jest widok na góry?;-) Macie dom bardzo blisko ulicy - czy jest bardzo ruchliwa ? A jaka kolorystyka będzie? tzn - dach, elewacja i okna?

lucky - My tez o takiej sali z co najmniej bilardem marzymy,hehe, ale w myślach na razie umieszczamy ją w piwnicy. Piwnica jest pod całością i jest naprawdę ogrom pomieszczeń, myślę że kiedyś (na starość,hehe) taki wlasnie barek sobie tam urządzimy.
Garażu jeszcze w ogole nie mamy wybudowanego, poczeka na lepsze czasy, no a to wejście z jadalni - można zrobić.

Maja - Nam też domek wydawał się mały, ale on ma aż cztery kondygnacje! Na górze trzy pokoje i duża łazienka no i sam strych można przerobic na jeszcze 2 pokoje. A z dziećmi to już stop;-)

reklama
Dita to jest droga wewnetrzna. nie jest ruchliwa - jezdza wlasciwie tylko mieszkancy. generalnie to jest spokojna dzielnica domkow jednorodzinnych.
to nie jest ta ladna dzialka o ktorej pisalam kiedys z widokiem na gory (to bylo na wiosce) ale z balkonu z tylu domu tez z daleka widac gory :-) wlasnie nam dzisiaj gorale pokazywali ze widac pierwszy snieg.
dach bedzie czarny, okna, rolety, brama, drzwi i podbitka - zloty dab, elewacja prawdopodobnie pomaranczowa.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry