• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
Dziewczyny,
Sorry za dziwne pytanie.... Od szóstego miesiąca to znaczy jak maleństwo ma 5 m-cy i jeden dzień? (chodzi mi np. o mleko modyfikowane z nr 2).
I pytam też w kontekście porad, że dziecko na samym cycu może być do szóstego miesiąca....

Z mlekiem modyfikowanym Ci nie powiem Mari_anna, ale na cycu sie trzyma pelnych 6 miesiecy - tak w kazdym razie mi mowila pediatra. Czasami, jak dziecko jest bardzo duze, moze pozwolic wczesniej na wprowadzanie jedzonka.

Ja chce karmic na samym cycu 6 miesiecy, potem wprowadzam pokarmy stale. I masz racje Czechow, to zdziwienie, mlaskanie - bezcenne! A jaka radosc! :-)

Zapomniałam zapytać lekarki, kiedy my możemy wprowadzać nowości przy karmieniu mieszanym :confused:
Ja już się nie łudzę, że uda się karmić cycem do 6 miesiąca :-( widzę, że mała już przyzwyczaiła się do butli, no a to jednak łatwiej się ciągnie niż z cyca,więc teraz ten cyc to już chyba symbolicznie tylko. A szkoda wielka, no ale co zrobić. Będzie mi brakowało tej rączki ugniatającej i tego ssania i w ogóle.

Pasibrzuch - ja też mam mało mleczka ostatnio. Staram się jednak po każdym karmieniu coś tam jeszcze wycisnąć, by laktację rozkręcić i jeszcze wstaję o 2.00 w nocy, by coś odciągnąć. (dziś rekordowo 130 ml, ale są noce że jedynie 60-80). Zawszet to lepiej jak modyfikowane miesza się z cycusiowym.

Ostatnia edycja:
ja nie zamierzam rezygnować z karmienia piersią - chce jednak by miała większą różnorodność jedzenia. Lubię karmić i nie chcę zbyt szybko rezygnować.
ja nie mówię że trzeba rezygnować z karmienia piersią tylko chodzi o to że dzieciom na cycuchu można pokarmy stałe wprowadzać miesiąc później niż dzieciom na modyf

a ja mam pytanie z innej beczki, o zbieranie pokarmu..
jeśli po jednym karmieniu odciągnęłam ok 30ml, to czy mogę do tego "dolać" mleczko zebrane po następnym karmieniu? czy musi to być nowa buteleczka? :)wybaczcie może głupie pytanie :)

reklama
Ivi - ja jak odciągałam kilka razy to dolałam do poprzednio ściagniętego - tylko robiłam z jednego dnia taki woreczek mleczka, opisywałam date i siup do zamrażalki - nie żebym zbierała kilka dni do jednego woreczka:)

no ja też chcę tak jak Macy do 6 miesiąca tylko cycusia dawać, a potem zaczniemy powoli wprowadzać coś jeszcze - jakos mi tam nie spieszno;-) - tak strasznie mi z tym wygodnie - tylko wyciągam cycola i córa najedzona, nic nie musze gotować, ścierać itepe:-D jeszcze się Misia zdąży wszystkiego najeść:cool2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry