czechow
Fanka BB :)
nadineczka, pasibrzuch u mnie też się mleczko nie przelewa - mam na styk i nie nic nie zostaje ostatnio do ściągnięcia - wiec zapasy w zamrażalce się kurczą ! pewnie to dlatego ze za często musiałam wychodzić i przepadały mi karmienia ;-(
wogóle dziewczyny karmiące włącznie cyckiem - co ile teraz wasze dzieci jadają? bo moja Amelka cały czas cp 2, max 2,5 h jak ładnie śpiczy wy macie większe przerwy ? i czy kiedyś się zwiększa te przerwy czy jak? ;-)
cały czas nosze się z zaprzestaniem karmieniem piersią ale jakoś nie mam "odwagi" i żali mi troszkę wiec póki moge to karmie - może uda mi się dotrwać tych 6 miesiecy - na poczatku chciałąm karmić tylko 6 tygodni a tu proszę 3 miesiące dałąm rade ! :-)
My na razie jedziemy na moich cyckach :-) - mała je mniej więcej co 2,5 h w nocy robi sobie dłuższą przerwę - je o 18.00 później przed północą, o 4.00 i o 7.00 - z czasem przerwy się zwiększą - w każdym razie ze starszą tak miałam - jak skończyła jakieś 4 miechy to przesypiała całe noce - budziła się o 5.15 (jak w zegarku) wtedy cycek i spała do 9.00

póki co wytrzymuję do rana i mała pięknie wszystko wysysa, nawet jak już cyce są twarde ...
my się karmimy ok. 21 na noc, rano ok. 6, 10, 13 + mała poprawka przed samym spacerkiem ok. 14-15 i potem ok.18 ...
... nie ma złego pokarmu !!!
a dziecko do 7 kg w niecałe 3 m-ce urosło, bo je wodą podlewam i na słonko wystawiam