• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Dziewczyny... ile wasze malenstwa mija mleczka?
Musze odciągnac mleczka na 1 karmienie i nie mam pojecia ile:dry:Mam juz 100ml i nie wiem czy sie dalej meczyc czy starczy:-p słyszałam, ze 120ml w tym wieku to minimum?

reklama
Asiowo, ja jak ściągam, to pełną butelkę 150 ml ... lepiej niech trochę zostanie, niż by miało braknąc, bo wtedy wrzask murowany ;-)
na moich butelkach jest znaczek, ile powinno zjadać dziecko w każdym m-cu i 3 jest na 120 ml.

ponoć nie można czekolady jak karmimy cycusiem a dlaczego ktoś wie? chodzi o uczulenie?

Są dwa powody - 1. dzidzia może dostać zatwardzenia 2. to jeden z najsilniejszych alergenów... tyle książki

Ja w zeszłym tygodniu zjadłam pół rogalika z czekoladą - było okej - wczoraj kinder bueno - też było okej... sądzę że najlepiej zacząć od małych dawek i obserwować no i nie dać się zwariować...

Ja juz jem wszystko i małej nic nie ma, wiec po co mam sobie odmawiac:-D Jem słodkie jak mam ochote, pomidory tez, kawke pije 1 rano (wczesniej były kolki po mojej kawie, ale juz jest ok):tak:itd...

dlatego kg stoja w miejscu:-D:-p:zawstydzona/y:

nadineczka co do czekolady to ja juz na porodówce jadłam batoniki hihihi i doteraz w weekendy wcinam czekolade i jest wszystko oki ale wiadomo zacznij od malej ilosci i odczekaj 3 - 4 dni czy nicnie wyskoczy - a jak nie to młuć ile wlezie ;-)
Asiowo ja diety mamy karmiącej tez nie stosuje - ja nawet kiełbaske w świeta z chrzanem wpierniczałam i ogórki kiszone i Mała jak była uśmiechnięta tak jest nadal więc luzik :) ja słyszałam (czytałam) że do mleka przechodza tylko wzdymające rzeczy anie ogólnie smak tego co jemy więc luuuuzik - jem wszystko :-D
Czechow ja tez paracetamol wcinałam - połozna mówiła ze można 2 na raz łyknąc i bedzie oki :-)

reklama
Pytanie za 100 pkt. co mogę wziąć na ból głowy (karmie piersią) - pytam bo nie miewam bóli głowy i kompletnie się nie znam
to co jest na paracetamolu ;) ja w desperacji biorę apap lub paracetamol

co do jedzenia ja wcinam od początku wszyściutko nawet makowca sobie wczoraj zjadłam bo nie pomyślałam a w sumie małemu nic nie było i dziś zjadałam drugi kawałek choć lepiej mi było z myślą że może mu zaszkodzić bo przynajmniej by w tyłek mi nie poszło

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry