• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Mój Bartosz w ciągu dnia je co 2 - 2,5 h.
Na noc dostaje cyca o 19.00 i wytrzymuje do 3 lub 4 rano. Potem je o 7, 9, 11.30 później długi spacer i jedzonko 14.30, 17.00 i 19.00.
Tak to mniej więcej wygląda u nas.

reklama
Odpukać, ale noce mam bajkowe i jak do tej pory wszystkie przespane.
Mały zasypia przy cycu o 19.00 i śpi do 7.00 rano.
No ale w dzień nie ma długich drzemek, tylko ze dwie albo trzy takie po pół godziny.

Coś za coś.

U nas odpukać zaczęło się zmieniać - najpierw na pierwsze nocne karmienie budziła mnie o 22.30 później zmieniło się na 23.30 potem na 1.30 a dziś obudziła mnie o 2.45 - mam nadzieję że stopniowo będzie wydłużać spanie

A tak z innej bajki masz ładne zdjęcie córki w pasku

Witam w Świąteczny Lany Poniedziałek.
Niestety przyszło mi zamiast lania wodą leżenie w łóżku i leczenie zatok i gardła. W związku z tym mam pytanie czy to prawda, że jeśli się choruje i przyjmuje leki to jest mniejsza produkcja mleka? Czy można pić syrop z cebuli lub czosnku? Pozdrawiam gorąco i dziękuję za pomoc.

Witam w Świąteczny Lany Poniedziałek.
Niestety przyszło mi zamiast lania wodą leżenie w łóżku i leczenie zatok i gardła. W związku z tym mam pytanie czy to prawda, że jeśli się choruje i przyjmuje leki to jest mniejsza produkcja mleka? Czy można pić syrop z cebuli lub czosnku? Pozdrawiam gorąco i dziękuję za pomoc.

Hmm co do ilości mleka to nie jestem wstanie ci nic powiedzieć - nie zauważyłam czegoś takiego u siebie, wydaje mi się że jeśli będziesz się nawadniać to ilość mleka nie powinna się zmienić ale może inne dziewczyny napiszą ci coś bardziej konkretnego. Co do czosnku i cebuli - są dośc silne smakowo rzeczy więc smak mleka może się zmienić a dziecko nie koniecznie może lubić taki smak

Dziękuję za odpowiedź. W chwili obecnej mam 38 stopni gorączki, zawalone gardło. Był lekarz nic nie stwierdził:(Kazał pić płyny, jeść paracaetamol i witaminy. Leżę w maseczce żeby maleństwa nie zarazić,masakra.Pozdrawaim wszystkich.

Monika współczuję:-(

ja się najadłam makowca i dziecko będzie miało mleczko makowe :-D

a dzisiaj Poluchna zapomniała się obudzić na jedno karmienie i spała mi od 21 do 6, o 6 opróżniła cycusia i dalej w kimono o 7 drugiego i dalej w kimono do 10 KOCHAM JĄ:tak:

reklama
Nadineczka to tylko pozazdrościć. Mój Misio śpi po 3 godziny ( jak dobrze zaśnie). Jest od dwóch dni bardzo niespokojny i nie może w ogóle zasnąć - już mi ręce opadają:(tak mi go szkoda a na dodatek już dwa dni kupki nie robił. Jutro pójdziemy do pediatry, może on coś doradzi, tak bym chciała się wyspać tak jak Wy.Tak sobie myślę, że może ja mam zapalenie piersi - sama już nie wiem co Miśkowi jest i mi:(a przed nami kolejna dddłłłłuuuga noc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry