• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
Bećka 84 ja bym sklepowej marchewki jeszcze nie dawałą, nie wiadome jest jej pochodzeniu i ile tam chemii? lepiej zostań przy słoiczkach chyba , że masz dojście do sprawdzonej żywności.

u nas też poszło ładnie z wprowadzaniem nowych smków i po tygodniu mały całe słoiczki wcina

Może butelkowym dzieciom jest łatwiej? My mamy jabłuszko, deserek, zupke od 3 tygodni chyba. Jedynie czego wiecej je to jabłuszko tarte lubi, inne rzeczy to 1/3 słoiczka, w porywie chyba raz czy dwa zjadł pół. Nadal głownym menu jest cyc i w sumie dobrze. A tymi pozostałymi to tylko sobie smak stymuluje nic więcej. Wyjdzie na to ze prawdziwy posiłek zamiast cyca to będzie u nas też w okolicy pół roczku.

bobovita i gerbera to kompletny niewypał u nas, jedynie hippa zupki są gęste to kupujemy; dzis chyba zakupię już jakiś z mięskiem bo nam sie nudzi jeden smak.

Ostatnia edycja:
u nas dynia z ziemniakiem Hippa robi furore,1 sloiczek to malo;-) ale jednka malo tresciwe to danie bo wystarcza na 2godzinki i znowu chcemy jesc;-)

My marchewę z bobovity ale czekam aż mi na działeczce wyrośnie i taką będę dawała. pietruchę i dynię też.Fajnie by było żeby chciał to jeść to ja z chęcią będę dla Krzysiulka pichciła:)

u nas jeden słoiczek idzie na raz. Ulubionym posiłkiem jest zupka marchewkowa z ryżem, oprócz tego jabłko ze słodką marchewką, a dzisiaj pierwszy raz jadł gruszkę :)

reklama
U nas też słoiczek to za mało i jeszcze 150 mleka idzie:confused: tylko po deserkach z mlekiem od razu boje się startować i zabawiam młodego z godzinkę do flachy bo on jabłuszek albo gruchy to chyba by i 2 słoiczki zjadł, jak wyskrobie resztki to jest rozpacz , że się skończyło:confused::confused::confused:
ostatnio babcia go karmiłą i chciała posmakować co w tych słoiczkach dają ale się nie załapała bo afera była aż nie nadążała szuflować:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry