• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Roxeen mój mały jak miał 2 miesiące to zjadał na noc 270 mil!!!!!:szok: bo inaczej wył do następnego karmienia, tydzien może tak wytrzymaliśmy a potem dawałam ile chce!!!!! Teraz zwolnił ale i tak zjada 180 ml x 5 i do tego słoiczek na obiadek i słoiczek z owockami około godz. 15-16. Też mu słoiczek nie wystarcza i jak wyskrobie resztki to jest płacz że się skończyło!!!!! :-D
Tylko ziemniaki z dynią są bee.....
Napisz jak nocka po kaszce

reklama
my jemy kaszko Bobovity i chyba mamy juz wszytskie smaki odpowiednie dla wieku. Fiolcia szybko sie nudzi i chce nowe a ja kmbinuje zeby zjadla bo to porcja mleka.

a mlesia dalej niepijemy normalnie tylko na spiocha.Nowe mleko co nam doktore przepisali w sprzedazy nie ma. dzis musze dzwonic do przychodni i pytac czym ja mam dziecko karmic bo juz pomyslow mi brak co zrobic zeby jej mleko przemycic;(

Beti81, a co lekarz powiedział na temat niechęci do jedzenia mleka w dzień przez Twoją dzidzię? Powiedział co może być tego przyczyną? Z tego co pamiętam to już chyba wcześniej zmienialiście mleko?

nutramigen jest jeszcze gorszy niz pepti cuchnie i jest kosmicznie gorzki i obrzydliwy. Moja sie przyzwyczaila i nawet z dodatkiem jeszcze gorzkiego citroseptu je Nutra bez problemu.

Chyba się wezme za kaszki zatem... ;)) Poważnie to kurcze Tymek jest taki baleronek na cycu, że jakbym jeszczwe kaszki zaczęła dawac to mi się chłopak roztyje całkiem ... sama nie wiem. Narazie pałaszujemy najpiekniej jabłko, zupka z Hippa bez rewelacji ale coś tam podziamla...

Czy to norma? 3 dni temu spróbowaliśmy marchewkę(słoiczek), mały "zjadł" 1/4 łyżeczki, drugiego dnia troszeczkę więcej, a dziś jedną łyżeczkę,po minie widzę że nie bardzo mu to smakuje, chociaż się nie dziwię bo za dobre to to nie jest. zastanawiam się ile potrwa zanim zje pół słoiczka:-). i jeszcze jedno czy można dać takiemu malcowi ugotowaną marchew ale mrożoną ze sklepu? ma napewno lepszy smak niż ta słoiczkowa.

reklama
becka o kurcakos moj amała na pierwszy raz wszamała pół słoiczka jabłka i jak zakreciłam reszte to krzyczła "mama jeszcze jeszcze" hehehehehe
no ale sa rózne apetyty - moja Mała apetyt ma ale chyba przemiane za ojcem - wcina ze hej a kruszynka dopiero 6500 ma :-)
ale zupki pałaszuje całe słoiczki :-)
Twój Krzyś na pewno tez się przekona :-) cierpliwości :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry