• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

orkiszowy z pelnego przemiału właśnie na zakwasie - to mamy te same upodobania; parę lat sama piekłam ... ale na szczęscie są już piekarnie dobre, pewnie takie w jak u Gosi.

reklama
tylko, że u nas bardzo ciężko dostać prawdziwy na zakwasie, bo te z super marketów niby razowe czy graham to wołają o pomnste powinni ich zamknąć za to co oni robią z tych chlebów i że w ogóle to chlebem nazywają:tak:
mój chłop nie może się nadziwić co ja widzę w takim chlebie jak nim można człowieka zabić:-D

orkiszowy z pelnego przemiału właśnie na zakwasie - to mamy te same upodobania; parę lat sama piekłam ... ale na szczęscie są już piekarnie dobre, pewnie takie w jak u Gosi.
u nas robią tego chlebka nie wiele ludzie się boją próbować a cena też większa niż za zwykły i dużo ludzi na to patrzy....uwielbiam jeszcze chlebek purpur chyba nawet bardziej od orkiszowego :sorry2:

Nadineczka masz rację w marketach to nie chlebek nawet razowe są tak nadmuchane jak puszek i nie wiadomo z czego

to ja właśnie doczytałam, że moje dziecko wczoraj zaczęło jeść gluten.
z Hippa jest mus bananowo-coś tam-biszkoptowy no i tak sobie wczoraj zjadła troszkę i dzisiaj.

3h - a jak dopije mlekiem 30 ml to na 3,5!!!

e: Beti u nas dynia z ziemniakiem też robi furorę!!!!!
Czasem jeszcze mieszam dynie +ziemniak z marchewką- w proporcji pół na pół -też mu pasi:) A generalnie nie mogę dawać samej marchwi, choć młody lubi bo zaparcia.....

Widzę, że Wy już gruchę dajecie- a ja czytałam że to jak dziecię na modyfikowanym to w 7 miesiącu....hmmm... fakt na słoiczku piszą niby od 4-tego ale jakoś im nie ufam.....
Producent to wszystko by wcisnął i najlepiej jak najwcześniej byle sprzedać...tak myślę.... a C jednak alergik więc chcę się raczej tabelki trzymać ....
I tak jeszcze widzę monotonię w tym jedzeniu słoiczkowym przez C. Jak tylko skończy to 5 i 6 miech mu się zacznie to mu rozszerzę?

Co myślicie np. o wykorzystywaniu warzyw z mrożonek do dań dla dzieci? Skoro teraz nie ma sezonu to może taki brokuł z mrożonki? Widziałam fajny przepis na zupkę, zagęszczoną Sinlackiem? hmmmm?

i jak to jest z tym glutenem, czytałam, że piszecie - jak jest napisane że w 6 miesiącu to kiedy mam młodemu podać? Jak będzie miał 6 skończone i już będzie leciał 7-dmy, czy jak 5 skończone i leci 6-sty....?
Bo ja w sumie teraz to robię tak że jak piszą miesiąc 5-ty to C dostaje, ale jak 6-sty to nie....
Poratujcie odpowiedzią!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziekuje kochane:-)
Alex dzis wchlonal pierwszy raz caly sloiczek dyni z ziemniakiem i jakos tak po 2,5 godziny byl juz glodny.Myslalam,ze moze to za szybko ale widze ze miesci sie w normie;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry