• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
To jest zgrysowany ryż Klara:) Co do rozszerzania diety u nas borokuły już było, teraz je już mięchowe słoiki. A jaką Cyprianek ma alergię? Tą samą co Bunia?

Morka no C na preparacie mlekozastępczym jest, jabłko też mu za bardzo nie leży i ta nasza lekarka mówiła żeby nie szaleć z rozszerzaniem, żeby wszystko wolniej...

Czyli grysik ryżowy- rozdrobniony ryż....

A któraś pisała o jagodach, z jakiej firmy mają dla dzieci je właśnie?

to ja właśnie doczytałam, że moje dziecko wczoraj zaczęło jeść gluten.
z Hippa jest mus bananowo-coś tam-biszkoptowy no i tak sobie wczoraj zjadła troszkę i dzisiaj.
no proszę;-)

i jak to jest z tym glutenem, czytałam, że piszecie - jak jest napisane że w 6 miesiącu to kiedy mam młodemu podać? Jak będzie miał 6 skończone i już będzie leciał 7-dmy, czy jak 5 skończone i leci 6-sty....?
Bo ja w sumie teraz to robię tak że jak piszą miesiąc 5-ty to C dostaje, ale jak 6-sty to nie....
Poratujcie odpowiedzią!!!!
od 6 to jak skończy 5 miesiąc czyli wszystko od 6 może a gluten to jak mały alergik to lepiej poczekać do tego 10 miesiąca albo skonsultować to z pediatrą ???

Bardzo proszę nie krytykować mojego zdania ale po moim przykładzie i przykładzie wielu moich koleżanek nie bardzo w tą alergię wierzę. Uważam że moja zaufana dermatolog miała 100% rację mówiąc że jej do pół roku przejdzie.Moze w niektórych przypadkach mają rację ale w moim na pewno nie bo skoro podaję dziecku kaszkę którą się na wodzie rozrabia a jej nic nie jest, w przypadku braku Beblionika Peptika podałam normalne mleko i też nic nie było:) Cokolwiek do jedzenia nie podaję jej nic nie jest:) Policzek natomiast robi się chropowaty po założeniu bluzy z zasuwakiem i odkąd to zauważyłam pysiolek śliczny. Więc jeśli moje dziecko ma alergię to na zasuwak drapiący po buźce:)

ja wczoraj doznalam szoku. Bylismy w Ikei i tam w kawiarence tatus karmil 5 miesieczna dziewczynke galaretka!!!! chemiczna czerwona galaretka....myslalam ze spadne z krzesla jak to zobaczylam. Maz skomentowal tylko "czarny jest wiec co sie dziwisz"....

morka jezeli cie urazilam to wybacz. Nie mialam takiego zamiaru. Niestety prawda jest taka ze postepowanie i zachowanie osob o czarnym kolorze skory ktore sa w polsce a te ktore sa tutaj to dwie rozne rzeczy niestety. Kiedys juz byla o tym mowa i tak naprawde zrozumie to tylko osoba ktora mieszkala przez jakis czas w Uk a w szczegolnosci w Londynie. Naprawde nie chce nikogo przekonan urazic. A karmienie 5 miesiecznych dzieci galaretka i frytkami to tutaj chyba standard....a ja nadal nie moge sie nadziwic ze tak mozna

reklama
Laski,
a ja bym chciała jakas kaszke dla Stacha bez cukru... wiem, wiem Kaja wklejała, ale Kaji Tymek nie jest alergiczny.... a nie pamietam czy te Kajowe z allegro były dla alergików.... no i zeby była na wodę ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry