• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

ja dzisiaj próbowałam właśnie tą kaszkę mannę dodac do mleka, dosypałam jedna łyżeczkę, troszkę mleko było gęstsze i już mały nie chciał pić. Wszystkie kaszki to tylko łyżeczką, a mleczko w butelce ma być samo i już :)

Chodzi o to, że mój Mały już nie chce mleczka z buteleczki, jak przygotuję 120 ml to wypije jedynie 20 ml lub nic nie wypije. Dosypuję więc do mleka 3 łyżeczki kaszki ryżowej i karmię łyżeczką i jest super.

Maksiu nie chciał też pić wody, więc dolalam troszkę soku jabłkowego (Bobo Frut od 4 m-ca) i chętnie wypił 60 ml (to jego rekord). Teraz podaję taką mieszankę 80%wody 20% soku jabłkowego.

reklama
Herbatka na dobranoc - Spokojny sen HIPP - nie zawiera cukru. HiPP: Produkty (kliknąć na te dostępne w Tesco)

Kaszka mleczna na Dobranoc HIPP Ryz z jabłkami po 4 m-cu z cukrami naturalnie występującymi http://www.hipp.pl/?id=192

Kaszka mleczna na Dobranoc - Owsianka z jabłkami po 5 m-cu z cukrami naturalnymi http://www.hipp.pl/?id=193

generalnie kleiki ryzowe i inne HIPP nie zawieraja dodatku weglowodanów - przynajmniej tak piszą - tylko sa mleczne niestety, a ja szukam bezmlecznych na wodę - bo póki co nie mamy zadnej mieszanki mlekozastępczej.....

Holle
http://amarantus.pl/index.php?cPath=61_72&osCsid=49a6d60eb0ba37e7ba3f6ca5330b3351

można kupić bez problemu - ceny w porządku - większość kaszek od 4 miesiąca, a my przecież za tydzień kończymy juz 5 miesiecy czyli dla nas ;-)
są i deserki Holle ;-) http://www.twenga.pl/marki/Holle-10885.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Moja Mała nie ma raczej próblemów z jedzonkiem
nawet dzisiaj na obiad wszamała caóły słoiczek Hippa - szpinak z ziemniaczkami i nie wybrzydzała - ale był paskudny bo próbowałam :D az mi żal małej ze takie paskudztwa musi wciankać hihihi ;-)
kaszke czasem jej daje na sniadanko - mam nestle taka mleczno ryżowa jedną malinowa a druga bananowa :-)
deserki tez chetnie wcina - ostatnio bardzo polubiła krem z jabłek i jagód Gerbera :-)
za tydzień zaczniemy wcinac miesko :-) musze jechać do Piotra i pawła po króliczka :-) a od sierpnia bedziemy miec zapas królików bo dziadek mojego M hoduje ale póki co za małe sa do szamania :-)

Moj właśnie po tym kremie z jabłek i jagód dostał wysypki:sorry2: dzis brzoskwinie testujemy i mam nadzieje ze bedzie oki:tak: No włanie za tydzien my tez 5 m-cy konczymy i za jakimiś nowościmi trzeba sie bedzie rozglądnąc:tak:

Tysiolek - ja zamawiam z PiP dostawę do domu czasem. Jak sie zamówi za określoną kwotę to dowóz gratis - a czasem pieluchy maja w dobrej cenie wiec nie trudno uzbierać duza kwotę ;-)

U nas na razie jablko idzie w odstawke,wysypalo malego.
Grucha nie robi problemow a mlody oszalal na jej punkcie.
A kaszke podaje bezmleczna z Hippa,dostalam tez probki z Milupy ale jeszcze nie wykorzystalam,Sinlac niestety Alexowi nie smakuje.

Dziewczyny ja podałam mojemu kaszkę manną bobovity chciałam mu podać te gluten .... zrobiłam mało gęstą by łatwo zjadł ...patrzę a on krzywi buzię potem odruch wymioty za chwile znowu i nagle mi zwymiotował :cool: nawet dobrze nie spróbował kurka jak tak dalej pójdzie to tylko cyca będzie chciał:dry:

Agabar jak wygląda ta wysypka?
u nas też się pojawiła taka sucha kaszka na czole, za uszami i troszeczke na piersiach ale te na klacie są czerwonawe:confused: mały jest już chyba ze 3 tygodnie na sloiczkach i wszystko wprowzdzałam pojedyńczo i nie było reakcji a teraz zjada całe słoiczki więć może za wiele, zastanawiam się czy może to być za dużo witaminy C bo jest we wszystkim, niby organizm wydala nadmiar ale w takim małym ciałku może nie daje rady?
Na razie odstawiłam wszystko na kilka dni i wróciłam do mleka:-(

Agabar jak wygląda ta wysypka?
u nas też się pojawiła taka sucha kaszka na czole, za uszami i troszeczke na piersiach ale te na klacie są czerwonawe:confused: mały jest już chyba ze 3 tygodnie na sloiczkach i wszystko wprowzdzałam pojedyńczo i nie było reakcji a teraz zjada całe słoiczki więć może za wiele, zastanawiam się czy może to być za dużo witaminy C bo jest we wszystkim, niby organizm wydala nadmiar ale w takim małym ciałku może nie daje rady?
Na razie odstawiłam wszystko na kilka dni i wróciłam do mleka:-(

Wokol ust takie suche ,czerwone plamy,na klatce piersiowej tez i pojednycze na nogach i rekach.Po odstawieniu jablka stopniowo bledna i znikaja.

reklama
agbar - sprawdz dokładnie spis zawartości słoiczka, może to nie jabłko...? Spróbuj dać przetarte świeże... choć biedulek chyba predysponowany już do allergii.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry