• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

yola: dużo pij i częściej przystawiaj - może karmi sobie strzel? Może mały zwiększył potrzeby i muszą się piersi dostosować -powinno coś ruszyć - szału być nie musi - ważne, żeby mały się najadł!

justys85: a poco chcesz tak szybko rozszerzać? wracasz do pracy? dzieciom cycowym po skończonym 5 miesiącu raczej się rozszerza dietę, tym bardziej jak cycus służy i dziecię ładnie ci przybiera na wadze to poczekaj - no chyba, że musisz, bo robota..

reklama
wczoraj karmi strzeliłam i w nocy było ok.staram się o tym nie myśleć żeby się nie zablokować, a mały to teraz mi płakał przy cyckach i poszedł spać głodny

Yola: też miewam mniej mleka w cycach - dawaj na jedno karmienie dwa od razu - jak nie będziesz o tym myślała i się przejmowałą to jutro będzie ok. Nastaw się pozytywnie - ja sobie mówię zawsze pijąc wodę, że od tego zaraz będzie mleczko:)
I jak nie chce jeść czy płacze to kombinuj z różnymi pozycjami - Misia czasme ma bunt na karmienie z ręki i nie chce jeść na ręku - i mi się wyrywa i drze mordkę - a jak się z nią położę to jest ok i je..

A ząbki mu nie idą?

Yol_a, a może to wcale o mleko nie chodzi? Młoda wije mi się przy piersi czasami jak wąż, ale nie jest głodna. W każdym razie tak myślę. Może rzeczywiście ząbki się pokazują, dlatego Filipotek płakał. Głodny by nie zasnął.

agbar - możesz podac link do tej kaszki bezmlecznej ??

.

Jolcia moge o ile ustysfakcjonuje cie link do niemieckiej strony?Szukalam na polskich stronach i nie znalazlam,oprocz ofert na allegro-rowniez niemieckich kaszek.Nie wiem czy w Polsce ich nie ma??
Ja podaje to:

HIPP!KASZKA Z PŁ.RYŻOWYMI BEZGL.BEZMLECZNA 250 g (1044415493) - Aukcje internetowe Allegro
http://www.allegro.pl/item1044415493_hipp_kaszka_z_pl_ryzowymi_bezgl_bezmleczna_250_g.html

U mnie nadal mleka dużo i jak mamy czas na zupkę to potem aż tryska. Myślę właśnie ze tak powolutku będę sobie regulować laktacje kiedy to mnie nie będzie - to wszak jeszcze dużo czasu do tego momentu ale wlasnie tak powolutku bym chciała to robić. Apetyt Tymka jest coraz większy, uwielbiam na niego patrzec jak wcina tę marchewkę czy jabłko; już pozwalamy sobie coraz wiecej - z hippa zupka jarzynowa (ma groszek, kalafior) owoce z ryżem - żadnych złych reakcji , po pol sloiczka komsumujemy na dzien więc powolutku to przechodzenie.
yol_a a ty już podajesz Filipotkowi coś innego oprocz cyca?

agbar - no właśnie u nas nie ma tych bezmlecznych, skandal, ja bede zamawiać z allegro lub z jakis sklepow ekologicznych, Holle najbardziej mi sie podobaja.

Skandal, skandal. Tu za to nie ma w ogóle jednoskładnikowych soków czy słoiczków. O przepraszam. Jeden znalazłam. Gruszkę. I tyle. Wszystko mix. Jak marchew to z ziemniorem. Jak jabłko to z gruszką. I jak zacznę podawać, to skąd u diabła mam wiedzieć, czy to marchewa czy ziemniak będzie przeszkadzał. Normalnie kraj wariatów.

reklama
Jola ciebie w tym hippie to na czarną liste wpiszą;)

yola: a ty się nie stresujesz czymś? bo ja mam mniej mleka tylko wtedy jak się czymś denerwuję - najczęściej u siebie w domu rodzinnym - jak słyszę - zobacz jaka niedobra ta twoja mama - sama je a tobie nie daje:)
ale im więcej razy przystawię tym produkcja rusza z kopyta..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry