• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
Klara - teoretycznie mrożonki są ok, ja w kuchni uzywam duzo. Pytanie czy takiemu maluchowi można... bo przecież nie znamy źródła tych warzyw. Szczerze mówiąc sama nie wiem, myslę, że w przyszłości na pewno ale na pierwszy rzut wolałabym jednak słoiczek. A lada moment będą świeże.

Maksiu na dobre odrzucił butelkę z mleczkiem więc jemy: mleczko z cyca (ale to raczej picie, bo malutko leci, malutko), potem Nestle Sinlac, kaszkę ryżową i kaszkę mannę oraz słoiczek z zupką i jakieś owoce (wszystko łyżeczką). Mam zamiar kupić też tę kaszke bezmleczną Holle.

Klara - teoretycznie mrożonki są ok, ja w kuchni uzywam duzo. Pytanie czy takiemu maluchowi można... bo przecież nie znamy źródła tych warzyw. Szczerze mówiąc sama nie wiem, myslę, że w przyszłości na pewno ale na pierwszy rzut wolałabym jednak słoiczek. A lada moment będą świeże.

moja pediatra baba jaga spytana o sloiczki powiedziala ze ona zwolennikiem nie jest i jak juz to gotowane i tu uwaga...nawet z mrozonek!

Duzo kaszek bezmlecznych i bez cukru można dostać w ekologicznych sklepach internetowych.
Ale jest jeden sprzedawca na allegro co ma bardzo duży wybór Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
Ma rózne firmy: Hipp, Holle, Milupa, Hummana...

e:
No niestety bez sukcesu w HIPP:
-------------------------------------------
Dzień dobry,
asortyment niemiecki różni się od polskiego. W naszej ofercie nie występują kaszki bezmleczne.

Pozdrawiam serdecznie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Duzo kaszek bezmlecznych i bez cukru można dostać w ekologicznych sklepach internetowych.
Ale jest jeden sprzedawca na allegro co ma bardzo duży wybór Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
Ma rózne firmy: Hipp, Holle, Milupa, Hummana...

e:
No niestety bez sukcesu w HIPP:
-------------------------------------------
Dzień dobry,
asortyment niemiecki różni się od polskiego. W naszej ofercie nie występują kaszki bezmleczne.

Pozdrawiam serdecznie

Fajnie, że próbowałaś się dobytać, może jak będzie więcej takich uwag to zmienią asortyment w Polsce.

ja też napisałam i dostałam tak:
Faktycznie tak szerokiego asortymentu produktów HiPP jak w Niemczech nie ma
w żadnym innym kraju Europy (wyjątek Austria). Jednak sytuacja firmy HiPP na
rynku niemieckim jest nieporównywalna do polskiego. HiPP jest rodzinną firmą
niemiecką, znaną od ponad 100 lat, mającą przytłaczający udział w stosunku
do firm konkurencyjnych. Tam tez znajdują się wielkie zakłady produkcyjne. W
Polsce firma HiPP istnieje dopiero od 15 lat, gdzie są inne realia rynkowe
np. większe trudności w dystrybucji produktów. Pomimo to, posiadamy już w
tej chwili pełny asortyment żywności dla niemowląt, a z roku na rok ofertę
naszą sukcesywnie poszerzamy, wzbogacając nie tylko już istniejące grupy,
lecz również wprowadzając coraz to nowe.

ja też napisałam i dostałam tak:
Faktycznie tak szerokiego asortymentu produktów HiPP jak w Niemczech nie ma
w żadnym innym kraju Europy (wyjątek Austria). Jednak sytuacja firmy HiPP na
rynku niemieckim jest nieporównywalna do polskiego. HiPP jest rodzinną firmą
niemiecką, znaną od ponad 100 lat, mającą przytłaczający udział w stosunku
do firm konkurencyjnych. Tam tez znajdują się wielkie zakłady produkcyjne. W
Polsce firma HiPP istnieje dopiero od 15 lat, gdzie są inne realia rynkowe
np. większe trudności w dystrybucji produktów. Pomimo to, posiadamy już w
tej chwili pełny asortyment żywności dla niemowląt, a z roku na rok ofertę
naszą sukcesywnie poszerzamy, wzbogacając nie tylko już istniejące grupy,
lecz również wprowadzając coraz to nowe.

Fajnie, że piszecie, bo jak trzeba będzie zamawiać kaszki Holle przez internet to jest jak dla mnie mega drogo.

Kupiłam kaszkę mleczna manna z Nestle, zapłaciłam ok.8 zł za 250 gramów i niestety stwierdzam, że produkt jest mega niewydajny. By otrzymać w miarę gęstą papkę trzeba naprawdę dużo wsypać, więc to zdzierstwo totalne. (W porównaniu do kaszki manny, Nestle Sinlack jest wydajniejszy). Muszę jednak stwierdzić, że kaszka jest delikatna i bardzo smaczna. Ponieważ Mały odrzucił mleko z butelki muszę zapewnić różnorodność kaszek, i chyba pójdę z torbami.

Ostatnia edycja:
maria anna wiem co przezywasz u nas podobnie mala zje 50ml z butli a reszta bunt wypychanie smoczka i placz....skonczylo sie na zageszceniu mleczka kaszka i zjedzeniu z lyzeczki. Na szczescie mala pije herbatke z butelki nie jest tego wiele bo 100ml przez caly dzien ale jednak pije wiec zle nie jest. Z lyzeczki je ladnie wiec musze sie uzbroic w cierpliwosc i karmic w ten sposob. Butelka jednak nie idzie w odstawke. nadal probowac bedziemy. Na dziasle mala ma chyba jakas afte bo skoro najpierw wychodza jedynki to zab byc nie moze bo to w miejscu kla (a smialam sie z mezem ze malej pierwsze kly wyjda bo jest malym wampirkiem:P ) co mozna zaaplikowac takiemu malenstwu na afte bo wiem ze jesli pojde do naszej przychodni to i tak nic nie dostane albo paracetamol w syropie ktorym dzieciecia faszerowac nie bede. Zel na zabkowanie srednio pomaga...

reklama
Mój Mały też ma takie jasne coś na dziąsełkach w miejscu, gdzie powinny być kły, ale jego to nie boli ani mu to nie przeszkadza, a nasza pani doktor jak byliśmy na bilansie, powiedziała, że to normalne jest u dzieci w jego wieku i że nic się z tym nie robi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry