• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

agbar - sprawdz dokładnie spis zawartości słoiczka, może to nie jabłko...? Spróbuj dać przetarte świeże... choć biedulek chyba predysponowany już do allergii.

Kaja ewidentnie jablko.Sprawdzone;-)Zreszta nas pediatra uprzedzal,ze pomimo,ze jablko podaje sie w sumie najwczesniej to czesto na poczatku maluchy zle na niego reaguja.Polecil sprobowac znowu za jakis czas.Ale fakt faktem Alex z ta swoja nietolerancja mleka krowiego moze miec wiecej problemow z innymi produktami. Co jeszcze? Po jablku pierwszy raz od urodzenia mial odparzone okolice ptaszydla;-)Tak wiec po prostu najprawdopodobniej kwas jablkowy mu nie sluzy. Bez jablek mozna zyc-ja tez zyje bo mi jablka nie sluza-zaraz dostaje biegaczki;-)

reklama
A ja mam pytanko dotyczące mleczka. Czy którejś z Was udało się wprowadzić karmienie mieszane (butelka i pierś) albo przestawić dziecko z piersi na butelkę? Ja chciałam zacząć synkowi podawać raz dziennie mieszankę. Pani doktor kazała nam Bebilon dawać. Ale młody jak tylko poczuł smak zaczął pluć i za nic nie chciał tego jeść. Z butelką jako taką nie ma problemu, bo pił herbatki i dobrze mu to szło, więc problem leży w samej mieszance. Czy ktoś ma pomysł jak go przekonać, że mleczko modyfikowane też jest dobre? :)

juna - może cierpliwość albo testować rózne mieszanki? my zamiast wprowadzać modyfikowane, zaczynamy podawać kaszki, deserki i obiadki :)

agbar77, mój Bartek po jabłku wymiotuje.
Pediatra na razie kazał nie dawać nic prócz cyca.
Pokarmy stałe mamy zacząć wprowadzać najwcześniej po ukończeniu 5 miesiąca, a najlepiej 6.
No i mamy zacząć od warzyw a nie owoców i kaszek.

My zakupiliśmy juz kaszkę mleczno-ryżową od4 miesiąca i parę słoiczków na początek.Mam tylko pytanie a właściwie proszę o radę.Jak myślicie jak mój mały jest tylko na cycu a 26 stycznia skończył 4 miesiące to mogę podać mu tą kaszkę a potem wprowadzić marchewkę czy może poczekać do tych 5 skończonych?Co wy byście zrobiły?

juna10, u mnie karmienie mieszane, w dzień butla, w nocy cycuś, zaczęłam od 1 butli w dzień a teraz 4 no i powoli marchewka która mu niestety nie wchodzi:( a mleczko bebiko.

Dziewczyny ja podałam mojemu kaszkę manną bobovity chciałam mu podać te gluten .... zrobiłam mało gęstą by łatwo zjadł ...patrzę a on krzywi buzię potem odruch wymioty za chwile znowu i nagle mi zwymiotował :cool: nawet dobrze nie spróbował kurka jak tak dalej pójdzie to tylko cyca będzie chciał:dry:

Gosia, ja zaczęłam dodawać trochę kaszki mannej do zupki ze słoiczka, żeby sprawdzić czy nie jest uczulony, a teraz dodaję do mleka modyfikowanego, tylko małą ilość.

A ja mam pytanko dotyczące mleczka. Czy którejś z Was udało się wprowadzić karmienie mieszane (butelka i pierś) albo przestawić dziecko z piersi na butelkę? Ja chciałam zacząć synkowi podawać raz dziennie mieszankę. Pani doktor kazała nam Bebilon dawać. Ale młody jak tylko poczuł smak zaczął pluć i za nic nie chciał tego jeść. Z butelką jako taką nie ma problemu, bo pił herbatki i dobrze mu to szło, więc problem leży w samej mieszance. Czy ktoś ma pomysł jak go przekonać, że mleczko modyfikowane też jest dobre? :)

Ja zaczęłam od podawania raz dziennie kaszki mleczno-ryżowej z bananami, Mikiemu smakuje, a dopiero jak się przyzwyczaił to zaczęłam podawać mleko modyfikowane i nie ma problemu, bo na początku mu nie smakowało.

My zakupiliśmy juz kaszkę mleczno-ryżową od4 miesiąca i parę słoiczków na początek.Mam tylko pytanie a właściwie proszę o radę.Jak myślicie jak mój mały jest tylko na cycu a 26 stycznia skończył 4 miesiące to mogę podać mu tą kaszkę a potem wprowadzić marchewkę czy może poczekać do tych 5 skończonych?Co wy byście zrobiły?

My zaczęliśmy kaszkę i słoiczki podawać po skończonym 4 miesiącu.

U nas na razie jablko idzie w odstawke,wysypalo malego.
Grucha nie robi problemow a mlody oszalal na jej punkcie.
A kaszke podaje bezmleczna z Hippa,dostalam tez probki z Milupy ale jeszcze nie wykorzystalam,Sinlac niestety Alexowi nie smakuje.

agbar - możesz podac link do tej kaszki bezmlecznej ??

astrid - mi dokładnie tak samo pediatra zalecała - po skończonym 5 miesiącu (za 5 dni ;-)) i zaczynamy od warzyw.
Dziecko oczywiscie chętnie jadłoby wcześniej ale kazała "oszczędzać" brzuszek ;-)

Zamierzam tez podawać łyżeczkę kaszki mannej do mojego mleka - jako "szczepionkę" przez pierwszy tydzień-dwa.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry