• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

moja tez nie przesypia nocek;-( jemy ok.20.00, 12.00 i 05.00, z czego tenostatni posilek to Sinlac podawany łyzeczka.
zmienilismy juz mleko na Pepti2, a Fiolcia je tyle ile nr 1 czyli ok.150ml wporywach do 180ml.

reklama
Malwina moja teznie przesypia całej nocki - kładzie się spac około 19.30 i spi do 3 godziny - mleczko - i potem spi tak do 6 rano - potem bryka u mamy w łózku do 7.30 i potem znowu zasypiamy tak do 9 :-)
nie jest xle ale mogł by już spac całą noc nie obraziłambym sie :-)
Ty Kochana nie doceniasz tego, co masz. Moja zasnęła wczoraj o 21. Obudziła się o 2 i 4. A to i tak mało, bo zazwyczaj się budzi trzy razy.

co do jedzenia w nocy, to ja mysle ze moja poprostu sie przyzwyczaiła do picia mleczka, bo wezmie czasem 2 łyki i koniec a jak próbuje podac wode to wielki placz jest:szok:

A mam prosbę moglybyscie podac swoj dzienny rozkład dnia jedzenia waszych maluszków???
Plese!!! chociaz jeden:happy2:

[B pisze:
Malwina18;[/B]5533009]co do jedzenia w nocy, to ja mysle ze moja poprostu sie przyzwyczaiła do picia mleczka, bo wezmie czasem 2 łyki i koniec a jak próbuje podac wode to wielki placz jest:szok:

A mam prosbę moglybyscie podac swoj dzienny rozkład dnia jedzenia waszych maluszków???
Plese!!! chociaz jeden:happy2:

U nas:
6.30 - butla 180 ml
10.00 - butla 180 ml
13.00 - zupka albo inny słoiczek i butla 150 ml bo był płacz , ze słoiczek za mały (ale teraz od kilku dni jak te upały to tylko słoiczek)
16.00 - owocki - słoiczek albo kleik ryzowy z owockami (duży słoiczek)
19.30 -mleko z kaszką ryżowa 160 ml

Czy wasze maluchy tezmniej jedza w ten upał? Chodzi mi głównie o mamy cycowe, bo my nic innego nie mamy w jadłospisie;-)
Miśka zjadła o 9 z hakiem i co ja chce dać jej cyca to dziamgnie kilka razy w 15-30 sekund i się odczepia i koniec jedzenia, ale w międzyczasie wodę z niekapka sobie popija i już dwa razy po pół kubeczka wypiła:tak:martwić się nie martwie, bo zapasu na nóżkach ma, więc jak nie poje to nic jej nie będzie, tym bardziej, że pije - alem ciekawa jak u innych jest:)

hej,
u nas to mniej więcej wygląda tak:
06:30 - butla 180 ml
08:00 - troszkę owocków, zazwyczaj jabłko z marchewką
10:30 - butla 180 ml
14:00 - butla 180 ml
17:00 - zupka, ale zje różnie, czasem pół słoiczka czasem cały
19:30 - butla 200 ml

oczywiście to tak mniej więcej, jednego dnia zje więcej innego mniej, ostatnio coś mniej chce zupki a bardziej mleczko

Czy wasze maluchy tezmniej jedza w ten upał? Chodzi mi głównie o mamy cycowe, bo my nic innego nie mamy w jadłospisie;-)
Miśka zjadła o 9 z hakiem i co ja chce dać jej cyca to dziamgnie kilka razy w 15-30 sekund i się odczepia i koniec jedzenia, ale w międzyczasie wodę z niekapka sobie popija i już dwa razy po pół kubeczka wypiła:tak:martwić się nie martwie, bo zapasu na nóżkach ma, więc jak nie poje to nic jej nie będzie, tym bardziej, że pije - alem ciekawa jak u innych jest:)
u mnie mały je mniej widzę po cyckach bo pełne a jak wpije to jeszcze mi nieraz zwymiotuje i dalej nie chce i nic innego nie chce wypić nawet z łyżeczki bunt na całego

u mnie wygląda mniej więcej tak :
godz 7.30 butla jakieś 100 ml
godz 10.00 butla 120 ml ewent jakieś owocki
godz 13.00 obiadek - zupka lub miesko z warzywkami
15.30 butla 100 mł
17.30 150 ml kaszki z bananami
ok 19.00 troszke mleczka na dobicie przed snem jakies 60 ml

i w nocy budzi sie koło 3 na pare łyków mleka i póniej o 5 rano tez na pare łyków :-)

oprócz tego wypija z dwie butelko po 120 ml soczków tzn soczek jeden ale robie pół na pół z wodą - ostatnio ubustwa nektar bananowy - a takie soczki jak jabłkowe czy cus ida do zlewa bo nie chce pić :D

reklama
Nasz rozkład:

Między 4:00-5:00, rzadko 6:00 - 180ml mleka
8:30 lub 9:00 180ml mleka
12:00 lub 12:30 słoiczek + woda lub 30ml mleka
15:30 lub 16:00 180ml
19:00 lub 19:30, max 20:00- 180ml a w tym 2 miarki mleka(1 miarka na 30 ml wody)+ 5 łyżek nestle sinlac ( w przepisie podają 6 łyżek na 125ml wody)...

Od kiedy są upały popija też wodę między karmieniami z niekapka, ale zrobi z reguły 3-4 łyki.... przez cały dzień obali z 50 ml wody.....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry