• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Agata na cycu jak piła tak pije co 3 - 3,5h... nie chce nic innego pic, piersi czesciej tez sie nie domaga...
Tak was czytam, mam sie martwic, ze sie odwodni?!:zawstydzona/y:

reklama
Hej tak was czasem podczytuje:)

Mam pytanko jakie kupki niekapki polecacie dla takich maluszków? bo moj maly nie chce nawet butli widziec.A tak za miesiąc chcialabym juz jakaś herbatke podac czy coś.

Bede wdzięczna

Odwodnienie u niemowlat objawia sie suchymi ustami,jezykiem,placzem bez lez,zapadnietymi oczami,ciemiaczkiem,brzuchem.Skora staje malo napieta-najlepiej to sprawdzic chwytajac w dwa palce skore np. na brzuchu-powinna opasc z powrotem.Po za tym dziecko moze byc rozdraznione albo wrecz przeciwnie apatyczne. No i wazne jest kontrolowanie oddawania moczu.
Alex jak na razie w te upaly nie pije ani wiecej ani mniej niz wczesniej. Je tak samo.Znosi jak na razie te upaly lepiej niz ja;-)

Straszycie tym odwodnieniem, a C nie chce mi więcej pić i koniec, a jak już mu wcisnę to ulewa....
więc nie wciskam, a poza tym tak naprawdę nie da się mu wciskać bo jak nie chce to nie ciągnie i koniec i mogę sobie tam wlewać nie wiadomo co.....
Ale ogólnie chyba nie ma co panikować skoro w ogóle coś pije wody, nigdy wcześniej nie pił.....

i załamałam się bo nie doczytałam że ten sinlac słodzony... a wręcz wydawało mnie się że to alternatywa do normalnych kaszek bo w przeciwieństwie do nich nie ma cukru.... i na tych śliwkach z Hippa też nie zauważyłam że cukier.... nosz kurczaki.....

coś mi za gorąco i nie myslę - miałam napisac wiw, że warzyw całkiem sporo jest, bo napisałaś, że mniej niż owoców, które podawać można. Bynajmniej ja się zaczytuje na wegedzieciak i sobie zrobiłam rozpiskę warzyw, bo my od warzyw zaczynamy rozszerzać jadłospis - i tak od 6 miesiąca (bo to dla karmiących piersią, a dla tych co na modyfikowanym to przeciez wszystko o miesiąć wcześniej) mam zapisane takie warzywa: ziemniak, marchew, dynia, pietruszka, brokuł, brukselka, fasolka szparagowa, kabaczek, cukinia, patison,burak, kukurydza. A w owocach mam mniej: jabłko, dzika róża, jogody, gruszka, morele. Więc jak dla mnie warzyw więcej. No chyba, że ci o słoiczki chodziło, to może tam rzeczywiście mniej tych warzyw:)

tak o słoiczki bo nie mam dojścia do sprawdzonych dostawców a te nowalijki w sklepach to sama chemia:-( w słoiczkach do wyboru jest tylko marchewka, brokuły, ziemniaki z dynią, ziemniaki z marchewka, ziemniaki ze szpinakiem, marchewka z ryżem i zupki jarzynowe wiec tylko 5 a u nas jeszcze odpada dynia więc tylko 4 ;( chyba że na coś nie trafiłam:confused: a owoców znacznie więcej ale na szczęście za 9 dni będziemy wprowadzać jedzonko po 5 miesiącu a tu juz jest troche więcej i mięsio:-D

Wiw u nas to dopiero posucha....
Na jabłko jesteśmy uczuleni,
szpinaku nie możemy bo mleko i wielu innych też z tego powodu nie....
Zostaje dynia+ziemniak,marchew, marchew+ziemniak, dałam już zupke jarzynową choć miałam czekać ze wzgl. na skład ... grucha, śliwki... muszą poczkeać.....
Ale jak marchwi za dużo idzie to pomarańczowy i zatwardzenia więc lipa u nas... Jak tylko skończy 6 miesięcy wjeżdżam z brokułem i mięchem i arbuzem- mus mu fajny zrobię....

Klara - po samej marchwi zatwardzenie, ale mnie lekarz kazała dawać marchew z ziemniakiem to po tym nie ma, a ziemniak raczej nie uczula, wiec jesli to marchew.

reklama
Klara to już macie blisko:-D my najczęściej na jarzynowej jedziemy ale masz racje że z tą marchewką to przesada, pierwsza marchewka, marchewka z ziemniakami, marchewka z ryzem, marchewka z jabłkikem, jarzynowa z marchewką:baffled: nawet jak smakuje to w końcu się znudzi?!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry