reklama
Pietruszkowo- migdałowe pesto
Pesto zazwyczaj kojarzy się z bazylią, ale tym razem mam dla was wersję, która jest równie smaczna i prosta w wykonaniu.
Można to pesto po dodaniu makaronu
traktować, jako osobne danie albo sos wykorzystywać, jako dodatek o mięsa.
Składniki:
400 g.makaronu
pęczek pietruszka,
2 ząbki czosnku,
garść migdałów,
2 łyżki tartego pecorino,
2 łyżki tartego parmezanu,
oliwa z oliwek,
opakowanie serka ricotta,
sól i pieprz.
Przygotowanie:
Posiekaj natkę pietruszki z garścią migdałów. Dodaj oba sery i wyciśnij do tego ząbki czosnku.
Zawartość przełóż do miski i wymieszaj z oliwą z oliwek oraz świeżym serem ricotta. Dodaj sól i pieprz.
Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Przełóż do miski z pesto, wymieszaj i natychmiast podawaj.
Sprawdź inne nasze przepisy:
Kolacje
reklama