reklama

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Jedna z ulubionych potraw naszych dzieci. Faszerowane jajka można dowolnie modyfikować, dodając różne dodatki.

Składniki

  • Jajka - 6szt - ugotuj na twardo
  • Majonez - 2-3 łyżki
  • Musztarda - 1 łyżeczka
  • Cytryna - 1 łyżka soku
  • Cebula - 1/2 niewielkiej cebuli
  • sól, pieprz, papryka mielona ostra l słodka - do smaku

Przygotowanie

Jajka przekroić na pół i wyjąć z nich żółtko. Cebulę, żółtka z 5 ugotowanych jajek i białko z 1 zmiksować. Dodać  majonez, cytrynę oraz musztardę, sól i pieprz. Wymieszać. Powstałą masą faszerować jajko. Posypać do ozdoby papryką. Możesz dodać szczypiorek a do masy to co lubisz - groszek, tuńczyka, pomidory, a zamiast majonezu jogurt:-)

Ocena: z 5. Ocen:

Ten tekst nie ma jeszcze oceny. Dodaj swoją!

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: