Ostatnie zmiany: 27 czerwca 2019
reklama

Jajka faszerowane
Jedna z ulubionych potraw naszych dzieci. Faszerowane jajka można dowolnie modyfikować, dodając różne dodatki.
Składniki
- Jajka - 6szt - ugotuj na twardo
- Majonez - 2-3 łyżki
- Musztarda - 1 łyżeczka
- Cytryna - 1 łyżka soku
- Cebula - 1/2 niewielkiej cebuli
- sól, pieprz, papryka mielona ostra l słodka - do smaku
Przygotowanie
Jajka przekroić na pół i wyjąć z nich żółtko. Cebulę, żółtka z 5 ugotowanych jajek i białko z 1 zmiksować. Dodać majonez, cytrynę oraz musztardę, sól i pieprz. Wymieszać. Powstałą masą faszerować jajko. Posypać do ozdoby papryką. Możesz dodać szczypiorek a do masy to co lubisz - groszek, tuńczyka, pomidory, a zamiast majonezu jogurt:-)