Z Haier będziesz jak prawdziwy szef kuchni

Materiał partnera 
Z Haier będziesz jak prawdziwy szef kuchni

Dlaczego ludzie uwielbiają pieczenie? „Pieczenie mnie relaksuje”. „Uwielbiam eksperymentować z różnymi składnikami.” „Pozwala mi to wrócić do smaków z dzieciństwa”. „Jest świetnym sposobem na budowanie relacji i uczenie samodzielności dzieci”. „Poprawia moje samopoczucie.”

 

Badania pokazują, że lubimy nie tylko dobrze zjeść, ale też kochamy kulinarne blogi i programy. Dlatego zainwestowanie w sprzęt, który pomoże nam wyczarowywać pyszne dania, zadba o nasz czas i jednocześnie jest energooszczędny jest po prostu strzałem w dziesiątkę.  

Bez względu na to, czy lubisz i potrafisz gotować, czy jesteś mistrzem, czy też laikiem, piekarnik Haier seria 2 HWO60SM2B9XH pozwoli ci wyczarować dania na miarę prawdziwego szefa kuchni.

Dlaczego pokochałam najnowszy piekarnik marki Haier?

Jesteś mamą? Ile razy marzyłaś, żeby ktoś ci pomógł, podpowiedział, zdjął z ciebie chociaż trochę obowiązków? Ile razy zastanawiałaś się, co zrobić na obiad? Co przygotować dla teściowej, która nieoczekiwanie postanowiła wpaść z wizytą? Jak zrobić z sensem listę zakupów?

I proszę – marzenia czasem się spełniają. Piekarnik Haier seria 2 HWO60SM2B9XH to twój nowy, osobisty asystent, który poprowadzi cię krok po kroku i nie opuści, ani na chwilę. W aplikacji hOn znajdziesz 350 przepisów w książce kucharskiej (w tym 50 w formie video), przez które przeprowadzi cię asystent Cook with me.

Haier zadbał, żeby jak najbardziej ułatwić ci życie. Dlatego znajdziesz dania uwzględniające poziom trudności, rodzaj składników, czas przygotowania. Potrzebujesz dań wegetariańskich, bezglutenowych, bez laktozy? Nie ma problemu. Szukasz świątecznych inspiracji – wybierz okazję i korzystaj z propozycji. A ulubione przepisy możesz mieć w zasięgu ręki, dzięki funkcji U-Create.

Kolejna funkcja obniży wyraźnie poziom stresu u osób, które za każdym razem obawiają się, czy danie będzie wystarczająco zarumienione, miękkie, chrupiące, itd. Do tej pory, za każdym razem, kiedy wypróbowywałam nowy przepis, martwiłam się o efekt końcowy. Teraz funkcja SOFT+ zapewnia idealne połączenie chrupkości i miękkości. Dwie różne funkcje pieczenia i dwie różne prędkości wentylatora sprawiają, że ciasta, bajgle, rogaliki i ciasteczka są idealne.

Wielbiciele mięs, ale nie tylko oni, docenią panel szefa kuchni, który zwiększa cyrkulację powietrza wewnątrz piekarnika, pozwalając na wydajniejsze i bardziej równomierne pieczenie potraw. A jeśli czasu masz niewiele, możesz skorzystać z funkcji Multi-Level, przygotowując różne potrawy w tym samym czasie na różnych poziomach wnętrza piekarnika. Ponieważ gorące powietrze jest równomierne rozprowadzane skraca się zarówno czas pieczenia, jak i podgrzewania.

Co jeszcze mnie ujęło? Koniec biegania co chwilę z termometrem i mierzenia temperatury potrawy. Teraz wyręcza mnie termosonda, która pomaga mi kontrolować przebieg pieczenia. Informację widzę na wyświetlaczu piekarnika lub ekranie smartfona w aplikacji hOn. Dzięki aplikacji mogę zdalnie skorygować temperaturę. Prawda, jakie proste?

Podczas pieczenia korzystam też z Tailor Bake. Są to grzałki o pulsacyjnym działaniu. To dzięki nim posiłki zachowują wszystkie właściwości odżywcze, co akurat dla mnie - jako mamy - jest szalenie ważne.

Dodatkowy bonus w przypadku piekarnika Haier seria 2 HWO60SM2B9XH jest jego pojemność (rozmiar XXL, przy zachowaniu standardowych wymiarów urządzenia), intuicyjny, w pełni dotykowy wyświetlacz i lepsze oświetlenie wewnętrzne. Nie tylko mogę oglądać potrawy przez cały czas pieczenia, ale wreszcie robić wyraźne zdjęcia na instagram.

Boczne półki i teleskopowe oraz prowadnice sprawią, że dużo łatwiej wyjmuje się gorące potrawy bez ryzyka poparzenia.  

I na koniec coś co mnie ujęło i nadal sprawia mnóstwo radości. Nie wiem, jak ty, ale ja uwielbiam gotować, natomiast sprzątanie… Spuśćmy na nie zasłonę milczenia. Tymczasem ten piekarnik ma funkcję samooczyszczania. Po prostu włączam energooszczędne oczyszczanie pyrolityczne ECO+.  Na koniec zbieram popiół miękką ściereczką, a odtłuszczanie, mycie i szorowanie mam zapewnione.

A skoro o energooszczędności...Piekarnik Haier serii 2 HWO60SM2B9XH ma klasę energetyczną A+, co przełożyło się na niższe rachunki za prąd.

A na koniec mój ulubiony przepis z aplikacji:

Kaczka w brzoskwiniach z rodzynkami
 
Pierwsze danie (poziom trudności: niski, czas przygotowania: 20 minut, czas pieczenia: 40 minut)

Składniki:

  • Pierś z kaczki – 300g
  • Brzoskwinie – 150 g
  • Wino białe - 100 ml
  • Rodzynki – 40g
  • Papryka – do smaku
  • Oliwia z oliwek z pierwszego tłoczenia – do smaku
  • Sól – do smaku

Krok po kroku:

1.    Namoczyć rodzynki w niewielkiej ilości wody.
2.    Umyć brzoskwinie i pokroić na kawałki.
3.    Przełożyć pierś z kaczki z brzoskwiniami odsączonymi rodzynkami i wszystkimi składnikami w naczyniu żaroodpornym.
4.    Rozgrzać piekarnik do 180 stopni z włączoną funkcją termoobiegu i piec przez 40 minut.
5.    Podawać z powstałym sosem własnym i świeżym olejem.

Gnocchi z fioletowych ziemniaków z nutą papryki

Drugie danie (poziom trudności: średni, czas przygotowania: 20 minut, czas pieczenia: 30minut)

Składniki:

  • Gnocchi z fioletowych ziemniaków - 250g
  • Świeża śmietana – 150g
  • Parmezan tarty – 60g
  • Pieczone papryki – 80g
  • Gałka Muszkatołowa – do smaku
  • Oliwia z oliwek z pierwszego tłoczenia – do smaku
  • Sól – do smaku
  • Pieprz – do smaku

Krok po kroku:

1.    Zblendować pieczoną paprykę z solą i pieprzem.
2.    Dodać do śmietany gałkę muszkatołową, sól, pieprz i trochę parmezanu.
3.    Kokilki do pieczenia wysmarować masłem i ułożyć na blasze do pieczenia.
4.    Wypełnić kokilki fioletowymi gnocchi na przemian ze śmietaną polaną sosoem paprykowym.
5.    Na koniec posypać startym parmezanem.
6.    Rozgrzać piekarnik do 180 stopni z włączoną funkcją termoobiegu i piec przez 20 minut a następnie zmieć na 180 stopni z funkcją Tailorbake i piec przez 10 minut.

Ocena: z 5. Ocen:

Ten tekst nie ma jeszcze oceny. Dodaj swoją!

Czy ta strona może się przydać komuś z Twoich znajomych? Poleć ją: