• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Serial 'Oświećcie ciemnotę', odcinek 2 :rofl2:

Patrzyłam na te wspaniałe kaszki, kleiki i inne pyszności o 4 m-ca i wszystkie są na mleku modyfikowanym :baffled: a jest coś, co można zrobić na swoim ściągniętym mleku ??? bo ja się baaardzo boję, że jak tego mojego pasibrzucha zacznę modyfikowanym raczyć, to już się możemy do szkółki sumo zapisywać ... a nie wiem, czy słusznie, ale taka delikatna kaszka na cycusiowym mleczku wydaje mi się mniej groźna ... HELP !!!

reklama
Serial 'Oświećcie ciemnotę', odcinek 2 :rofl2:

Patrzyłam na te wspaniałe kaszki, kleiki i inne pyszności o 4 m-ca i wszystkie są na mleku modyfikowanym :baffled: a jest coś, co można zrobić na swoim ściągniętym mleku ??? bo ja się baaardzo boję, że jak tego mojego pasibrzucha zacznę modyfikowanym raczyć, to już się możemy do szkółki sumo zapisywać ... a nie wiem, czy słusznie, ale taka delikatna kaszka na cycusiowym mleczku wydaje mi się mniej groźna ... HELP !!!

Z tego co pamietam to na rynku mamy kaszki mleczno-ryzowe i one są na mleku - wystarczy dodac wode, a kaszki ryzowe trzeba przygotowac na jakimkolwiek mleku... np. na mamusinym mozna;-)

Z tego co pamietam to na rynku mamy kaszki mleczno-ryzowe i one są na mleku - wystarczy dodac wode, a kaszki ryzowe trzeba przygotowac na jakimkolwiek mleku... np. na mamusinym mozna;-)

No to super :rofl2: a to prawda, że kaszki ryżowe powodują zaparcia, czy jakaś kolejna ściema :confused: Bo w sumie całkiem mi się widzi taka kaszka na cycusiowym mleku, jako nasz pierwszy 'gęsty' posiłek :tak:

No to super :rofl2: a to prawda, że kaszki ryżowe powodują zaparcia, czy jakaś kolejna ściema :confused: Bo w sumie całkiem mi się widzi taka kaszka na cycusiowym mleku, jako nasz pierwszy 'gęsty' posiłek :tak:

tak to prawda... moze zatwardzic, sam ryz ma podobne działanie..., ale u nas tylko czasem były problemy...:-pz reszta kazdy inny posiłek niz mleko mamy moze spowodowac twardsza kupke;-)

no i np. kleik ryzowy podaje sie dziecku przy biegunce... tez o czyms to swiadczy;-)

a ja znalazłam, że jagody jako pierwsze się dziecku daje oczywiście po jabłku:baffled:

my już jadłyśmy kaszkę ryżową do której się dodaje mleko więc szukaj nie mleczno-ryżowych ale ryżowych:tak:

to można zamrażać zupki własnej roboty?

Wiem, ze juz ktos wysyłał przepisy dla maluszków...
Tez cos mam na poczcie, jakby ktoras chciała moge przesłac:tak:

Edit...
Zaraz wrzuce to na jakis serwer i zapodam w odpowiednim watku, ktora mamusia bedzie chciała to se sciagnie;-)

reklama
Anke jabłko + marchewka strasznie zatwardziło...

A właśnie! Mam pytanie do mam butelkowych. Ile ml mleka wciągają Wasze maluchy? Bo moja Ania max 120ml wypija, a zaraz kończy 5 miesięcy:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry