• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

oczywiście że można zamrażać - jak pracowałam to gotowałam w 4 małych garnczkach - w każdym inną zupę później miksowałam, dzieliłam i zamrażałam - jeden dzień na 2 tygodnie miałam sporo roboty a później tylko opiekunka rozmrażała odpowiednią zupkę i było fest.

Nie wszystkie kaszki są na mleku trzeba tylko czytać uważnie.

reklama
Black - u nas 150-180ml schodzi, no chyba że zje pół słoika to zapija 90-120mleka....

Jol-są jeszcze kaszki całkowicie bezmleczne....

Ciekawy pomysł z tym gotowaniem hurtem, my tak robiliśmy z obiadami dla siebie jak oboje chodziliśmy do pracy....

A C też 2 dni bez kupy- może to właśnie przez jabłko ze słoiczka....

Ja też nie sądze, że to jabłko.
A co do kaszek to konkretnie chciałabym wiedzieć jakie to są bezmleczne. Ostatnio w każdym sklepie wisiałam przy półkach i oglądałam. Nosz.. kurde wszystkie mleczne były. Jedyne co widziałam to kleik ryżowy. :baffled:

No morka ja też tak myślałam, a tu czytam, że gotowane zaparciowato...i zdziwko...

Kaja - są bezmleczne bo kupiłam dla C.- kaszka ryżowa, z BoboVita, produkt bezmleczny i bezglutenowy, po 4 miesiącu, my mamy akurat z bananami...
Kaja speszyl for ju:
http://produkty.dlarodzinki.pl/images/Vol0002/43420_2.jpg

e: no ale nie wiem czy o to Ci chodzi bo one bezmleczne w takim sensie że ja C nie mogę dać mleka innego niż pepti....a czytam instrukcję przyrządzania i widzę wlej mleko modyfikowane czy tez preparat mlekozastępczy...

Ale jeśli nie chcesz w ogóle mleka to może kleik kukurydziany?

Ostatnia edycja:
reklama
No niby banan można po 4 miesiącu życia....

e: Morka - Kaszek jeszcze nie daję, kupiłam na zapas, ot taki chomik ze mnie...
ale nie martwię się tą kupą bo C już tak miał że kilka dni niet, tyle że myślałam że po jabłku będzie codziennie bez dwóch zdań....

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry