• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Dokładnie ;)
Poza tym Klara, jakbys C miał być uczulony na jabłko to już byście musieli naprawdę się starać mieć źle coś zapisane w niebie. Spokojnie, jabłko mu nic złego nie zrobi ;)

reklama
a ja popłakuje ostatnio bo w końcu doszło do mnie, że wracając do pracy odstawię małą od cycusia i zdałam sobię sprawę że ja to uwielbiam, jakoś wcześniej nie przywiązywałam do tego tak uwagi, ale teraz jak już jej wprowadzam nowości no i będzie trzeba przejść na butle to mi tak cholernie przykro i smutno no ale wyboru nie mam chyba że mi się uda popołudniami karmić cyckiem i w nocy ale z tego co się naczytałam to ciężko jest tak laktację ustawić ehh

Nadineczka - tulam, może uda się z tą laktacją, a jak nie to z sercem butlę podasz, choć wiem że to nie to samo....

Kaja - ja nie muszę się starać ja mam po prostu od dziecka przerąbane, chyba za czyjeś krzywdy płacę.... chociaż pojawienie C oznaczałoby koniec nieszczęść ale kto wie....kurdę nie chcę zostać świętą męczennicą.....
e: moje historie prawie jak emilki, niejedna do sprawy do reportera by się nadawała, ale nie mam zdrowia....
Dziś kupa też do bani.....
A tak w ogóle, ja jestem na jabłko uczulona, ale ja prawie na wszystko,....

A mój Olek nie lubi jablka:sorry2: jak juz piałam na ogólnym, kwasi się jak po cytrynie. I co ja mam mu dawać z owoców? Widziałam morele i brzoskwinie od 4-ego m-ca ale jakoś nie jestem przekonana. A kaszke mu dziś dawałam lyżeczką to się rozwył i nie chciał bo on lubi jak z butli mu ciurkiem leci a nie tak łyżeczka po łyżeczce:sorry2:

Jolu w mądrej książeczce Hipka pisze próbować i próbować i jeszcze raz próbować . Bunia najpierw nie chciała mojej warzywnej zupki a teraz się zajada, jeśli czegoś nie chce nie daję jej tego jak jest głodna tylko najpierw mleczko i tak dwie godzinki później jak jest w dobrym nastroju daję coś pysznego:)
Po 4 miesiącu jest dużo owoców . Dzisiaj mała jadła uwaga jabłko z puree różanym ( to róże też do słoika:)? Są jagódki, malinki, cuda niewidy. Po tych jagódkowych też się krzywiła ale za trzecim razem zjadła chociaż dalej nie przepada:)

Morka ty madra kobieto, dziekuje, jutro znowu go jabłkiem z gruszzką potraktuje:tak: a moze napiszesz mi co madrego o kaszce jeszcze, jak nie chce lyzeczka to dac z butki czy odpucic na jaki czas a no i soczki z butli czy kubeczka bo szczerze przyznam ze kupilam wczoraj kubeczek i on obie go gryzie zamiast pic:sorry2:

Ja jestem za łyżeczką i kaszkę odpuściłam:) Ale jutro spróbuję:) znowu:) coś dodam do środka:)W butlę kaszy nie zapakuję i wogóle jakośjesli chodzi o pożeranie tylko łyżeczka do mnei przemawia:).

No właśnie do mnie też. Wczoraj mu niby do butli przelałam ale muiałam zmienić moczek na trójprzepływowy bo nie chcialo lecieć przy czym ie cały zalał i stwierdziłam że łycha i koniec... jutro będziemy walczyć od nowa

Dziewczyny to od kiedy mogę zacząć podawać małemu jakieś inne jedzonko i co na początek skoro jesteśmy tylko na cycu?
Proszę Was o opinie bo już sama nie wiem piszą że jak cyc to od 6 miesiąca a mi pediatra gadał że od 4, ja mu mówię że my to na cycu tylko to on że no to od 5 i głupia jestem:zawstydzona/y::-D

reklama
Maksiu łyżeczką je bardzo ładnie. Już jak wróciliśmy ze szpitala, a on denerwował się przy cycu jak mu słabiej leciało (pod koniec karmienia), to ja mu wyciskałam pokarm z cycusia i łyzeczką siup do buzi. (Wiem, że może dziwnie robiłam, ale zamartwiałam się, że mało je, aha i teraz nie mam problemu z karmieniem łyżeczką, bo............... Mały wyssał to z mlekiem matki.

Justys - według mnie intuicja, intuicja i jeszcze raz intuicja. Nie wiem ile waży mały, czy masz morze pokarmu, czy tak na styk? Ja mam niewiele pokarmu (mimo częstego przystawiania, odciagania.... i muszę dokarmiac Bebilonem więc rozszerzam dietę. Jeśli miałabym full pokarmu, a mały byłby malutkim pulpecikiem, to bym nie rozszerzała. Plusem wcześniejszego rozszerzenia diety jest według mnie lepsza akceptacja nowych pokarmów przez dzieciaczka, ale mamy mają również inne doświadczenia.
Wybór należy do Ciebie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry