• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

reklama
Czy któraś z Was karmi jeszcze systemem mieszanym, czyli pierś i butelka?
Jak Wasze dzieci zachowują się przy cycku?Są spokojne, czy marudne?

ja karmię cyc+łyżeczka lub kubeczek....butelki nie chce wogóle....
ale ostatnio zauważyłam ze potrafi mi zaprotestowac przed cycem bo nie jest głodny...a okropna mamusia wciska mu go na siłe ;-) wiec je cycka wtedy kiedy on chce a nie ja....

Klara nie bój nic (ile razy będziesz panikować to cię będę uspokajać :-)) Nic się C nie stanie, wprowadziłaś jabłuszko, to nie było za wcześnie. Walnij tę swoją pediatrę gdzie trzeba przy okazji. :-D
My nadal pałaszujemy jabłko i marchewkę - na zmianę lub razem - ale nie są to zawrotne ilości więc jest to posilek ale cyc nadal w ilościach poprzednich. Ja myślę, że w miarę wprowadzania nowych posiłkow cyca będzie mniej ale zupełnie z niego rezygnować nie chcę. Nadineczka ty spokojnie do pracy wrócisz a cyc zostanie na nockę lub inna dogodną dla was porę. Wszystko się unormuje i przystosuje. I Polcia i cyc. :tak: A pyszne dania swoją drogą.

o jej to mnie pocieszyłyście:-) aż sobie chliptam ze szczęścia;-)

a od kiedy można mięsko dać bo widziałm np puree ziemniaczane z indykiem od 5 miecha? to za pare dni...

Mi pediatra powiedziała, ze jak nasz Stasio alergiczny - a alergiczny, to nie ma sie co spieszyć z innymi daniami. Powiedziała, że mamy jeszcze czas. Dzis idziemy do niej na wizytę i szczepionkę więc zobaczymy co dzis nam powie.

Klara - po wczorajszej wizycie u pediatry: Stasio alergiczny więc nowe jedzonka kazała wprowadzać od 06.06.2010 ;-) czyli jak ukończy 5 miesięcy. Poleca firme HIPP bo te pierwsze słoiczki nie mają domieszek mleka itp (a mój Stach właśnie na mleko, pomidory itd uczulony). Wpisała mi w kartę nastepujący jadłospis poczatkowy :
rozpoczynamy od zupek jarzynowych tj. ziemniak + marchew (1-4 dnia 2 łyzeczki, potem zwiększamy liczbę łyżeczek co dzień 4,6 do 12 , potem 3/4 słoika a potem cały słoik - i to wyeliminuje jeden posiłek cycowy.
Następnie takie zupki:
- ziemniak + dynia, - ta sama procedura j.w. z łuzeczkami,
- a nastepnie wprowadzamy inne warzywa takie jak brokuł, buraki, fasolka, kalafior...

Mam pytanie

Co ile karmicie swoje pociechy???
i ile zjadaja???

Bo mi z moich notatek wyszło ze jak Z czesto je w dzien to tez w nocy szybciej i czesciej sie budzi...

No ale ona wiecej niz 120 na raz to nie zje, czsem tylko 80

My jemy w dzień co 3 godzinki, w nocy nie jemy. Mała zasypia koło 19.00-20.00 i ostatnio budzi się koło 6.30, dostaje cyca i do 9.00-10.00 wytrzyma bez butelki :-)
A jemy oba cyce + butelka 120ml, czasami 150ml, a jak ma doła (czytaj mamy nie ma i drze się wniebogłosy, a tatuś nie wie co robić) to i 250ml jest w stanie wypić (czyli dwie butelki w ciągu godziny) i dopiero wtedy zaśnie.

reklama
Zaliczyłyśmy pierwsze jabuszko ... miałam czekać do czerwca, ale mnie trochę zachęciłyście :tak:w sumie dobry owoc nie jest zły :rofl2:
Zuzu krzywiła się strasznie, ale nie pluła ... chyba z 10 łyżeczek poszło do brzuszka, ale i tak musiała poprawić cycem, pasibrzuch jeden ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry