• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

Kalafior chyba po 6tym z tego co ostatnio studiowałam:tak:ale nadineczka nie może się schabowych doczekać i dlatego tak pędzi z jedzonkiem:-D

JoL: no ja też coraz bardziej nie mogę się doczekać i miękne, ale za 2 tygodnie kończymy 5 miesięcy i będzie wielkie otwarcie sezonu jabłko-marchew a potem zupki!;-)
Macy: dzięki - parowar mam i korzystam od czasu do czasu - masz rację, że zdrowiej - u nas był w komplecie garnków, które dostałam od męża po ślubie :-D

M przyniósł dziś do domu kebaba a Misia akurat jadła cyca i usiał koło nas - i tak moje dziecko natychmiast skończyło jeśc cyca i patrzyła przez 15 minut na tatę jak je swojego kebaba i nie spuszczała go z oczu i się oblizywała - matko toć to w gardle może człowiekowi jedzenie stanąc jak dziecko tak patrzy:-D:rofl2: ale mój M twardy jadł, a ona bidulka tak patrzyła...ehh

reklama
Aga, jaki ten Twój mąż romantyczny. :-D To mówisz za dwa tygodnie ruszacie jabłkowo? Ja jeszcze się trzymam, ale chyba będę ostatnia, co poda dziecku jedzenie. :-) Chociaż też przyznam, że zaczyna robić się niezręcznie, jak coś jem, a moje dziecko nie spuszcza ze mnie wzroku.

Aga, jaki ten Twój mąż romantyczny. :-D To mówisz za dwa tygodnie ruszacie jabłkowo? Ja jeszcze się trzymam, ale chyba będę ostatnia, co poda dziecku jedzenie. :-) Chociaż też przyznam, że zaczyna robić się niezręcznie, jak coś jem, a moje dziecko nie spuszcza ze mnie wzroku.

Luzik... ja tez planuje jak najdłuzej ciagnac na samym cycu, jak sie uda to dopiero w lipcu chce wprowadzac nowosci, jak mała skonczy pół roczku

I ja również czekam (do sierpnia) z jedzonkiem:tak:.Dziewczyny "czekające" dopajacie czymś?Szczerze to zastanawiam się nad tym bo jak zaczną się upały to nie uśmiecha mi się co chwilę na spacerkach ( a mamy takie 5 godzinne) cyca wyciągać.

I ja również czekam (do sierpnia) z jedzonkiem:tak:.Dziewczyny "czekające" dopajacie czymś?Szczerze to zastanawiam się nad tym bo jak zaczną się upały to nie uśmiecha mi się co chwilę na spacerkach ( a mamy takie 5 godzinne) cyca wyciągać.

mysle, ze jak zaczna sie upały wprowadze wode..., bo nie wyrobie z cycuchem, ale to tylko jak nadejdzie taka potrzeba

Pasibrzuch ty cyckowo butelkowa jestes wiec pytam Cie
jak to u ciebie wyglada ?

do niedawna ja butle dawałam tylko raz w ciagu dnia , przystawialam co godzine ..laktacja stala w miejscu no i w koncu decyzja zapadla ze w ciagu dnia co drugie karmienie to butla ... miotam sie teraz bo nie wiem czy dopajac pomiedzy czy nie ... w sumi nie wiem jak to jest przy karmieniu mieszanym ...help :oo:

z tego co sie orientuje to dopajac...

Pasibrzuch ty cyckowo butelkowa jestes wiec pytam Cie
jak to u ciebie wyglada ?

do niedawna ja butle dawałam tylko raz w ciagu dnia , przystawialam co godzine ..laktacja stala w miejscu no i w koncu decyzja zapadla ze w ciagu dnia co drugie karmienie to butla ... miotam sie teraz bo nie wiem czy dopajac pomiedzy czy nie ... w sumi nie wiem jak to jest przy karmieniu mieszanym ...help :oo:

Mnie położna powiedziała, że jak butla jest, to trzeba dopajać.
U nas jest różnie, mała czasami wypije herbatkę całą, czasami wcale. Myślę, że w dopajaniu nie ma nic złego, bo najwyżej dziecko będzie więcej sikało i tyle.
Ale wiem, że jak nie ma kupki, to trzeba dać pić, bo mleko modyfikowane syci, ale nie poi.

Roxeen - ja przy karmieniu mieszanym (cyc, butla, zupka jarzynowa, Nestle Sinlac) nie dopajam, ale wydaje mi się, że to zależy od dziecka, bo mój Mały po prostu nie chce dodatkowo pić.

Dziewczyny - Wy tu o kalafiorze prawicie, ale powiedzcie szczerze dlaczego te tabele żywieniowe tak się różnią. Kto się dorwie do tematu to pisze co chce, ja nie będę się tym sugerować, tylko bacznie obserwować moje dzieciątko. Dlatego też podaję na śniadanie (po cycu) kilka łyżeczek Nestle Sinlac, by mój Mały miał siłę na ćwiczenia.
Nadineczka - ja jestem Twoja szkoła :)
13 lat temu jak urodziłam córkę, nie zalecało się podawania kaszy manny przed ukończeniem 1 roku życia, ja robiłam inaczej, podawałam po 5 miesiącu, a teraz czytam, że gluten od 6 miesięcy dlatego dla mnie te schematy żywienia są tylko orientacyjne.

edit: U nas nie ma problemu z kupami

Ostatnia edycja:
reklama
A ja na butli i nie dopajam wcale - młody nie chce i już, to przecież przez nos mu nie wleje co nie? Pluje na lewo i prawo....
Ewentualnie jak czasem mu podam to bywa jeszcze gorzej....tak się wkurza, że to nie mleko, że jest taka jazda, że w pocie czoła, z płaczącym, a raczej histeryzującym dzieckiem przygotowuję flachę mleka- bo tylko to go uspokaja, inne zabiegi powodują jeszcze gorszą histerię....

Jolcia - a powiedz kochana nic pediatra a jabłuszku nie mówił? Owoce w drugiej kolejności?

Black -a kupki po jabłku też były jakieś inne?
Jak się zorientowałaś że małą boli brzuszek?
Wysypkę rozumiem, ale u nas nie ma, tylko ta kupa i nie wiem czy to alergia na jabłko....

Po marchwi mamy ok kupki....bardziej plastelina ale pomarańczowe....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry